Petak, 30.10.2015.

08:55

Potonula dva broda, stradala 21 izbeglica

Na istoku Egejskog mora 21 osoba izgubila je život protekle noći kada su potonula dva broda prevozeći migrante i izbeglice iz Turske u Grčku.

Izvor: Tanjug

Default images
Getty Images

Prvi brodolom dogodio se kod ostrva Kalimnos u noći između četvrtka na petka i u njemu je stradalo 18 ljudi, a 138 migranata je spaseno.

Drugi brod potonuo je nedaleko od Rodosa i utopilo se troje ljudi, a šest je spašeno, navodi agencija, pozivajući se na Ministarstvo trgovačke flote i ostrvske politike Grčke.

U sredu je javljeno da je u Egejskom moru potonulo nekoliko plovila sa migrantima i da je najmanje deset osoba, uključujući sedmoro dece, izgubilo život.

Kod ostrva Lezbos spaseno je približno 240 ljudi, čiji se brod prevrnuo zbog snažnih udara vetra i talasa.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije, od početka godine u Evropu je Sredozemnim morem doplovilo više od 704.000 migranata, od čega najviše u Grčku (560.000) i Italiju (139.500).

Organizacija navodi da je više od 3.200 ljudi poginulo pokušavajući da doplovi do Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: