Lavrovljev zamenik: Za koga ratuje Vašington?

Odbijanje Vašingtona da pruži obaveštajne podatke Rusiji o pozicijama džihadista u Siriji stavlja znak pitanja na ciljeve SAD u kampanju protiv Islamske države.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

11:45

Default images
foto: Beta/AP

To je rekao zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, uz napomenu da je takav razvoj situacije samo potvrdio da američki ciljevi imaju veoma male veze sa stvaranjem pozicija za političke procese i nacionalno pomirenje.

“Rizikovaću i reći ću da su SAD i države koje su pristale da stanu pod njenu zastavu i da se pridruže koaliciji takvim ponašanjem sebe doveli u politički dubioznu situaciju. Pitanje je, za koju stranu se vi borite?“, naveo je Rjabkov, zamenik ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

Ipak, ovakva izjava ruskog zvaničnika se ne poklapa sa nedavnim saopštenjem u kom je ruska vojska navela da gađa ciljeve Islamske države koje je utvrdio Pentagon, uz napomenu da je to odgovor na spekulacije da Rusija ne ratuje protiv ID već protiv sirijskih pobunjenika i opozicije vlasti Bašara el Asada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: