NUNS:Da li je Milosavljević mogao da kupuje medije

Nezavisno udruženje novinara Srbije traži od Agencije za privatizaciju da preispita da li je Radoica Milosavljević mogao da učestvuje u u privatizaciji medija.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

14:56

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas Agenciju za privatizaciju da u što kraćem roku odgovori na prigovor Entertainment medija grupe iz Beograda kojim se traži da se ponovi postupak odlučivanja o podnetim prijavama za učešće u nadmetanju za kupovinu kapitala RTV Pančevo.

"Entertainment medija grupa tvrdi da je Radoica Milosavljević, koji je na aukciji ponudio najvišu cenu, osuđivan za krivična dela za koja je zaprećena kazna od pet ili više godina zatvora, što automatski znači, prema članu 12 Zakona o privatizaciji, da nije mogao da učestvuje u postupku prodaje RTV Pančevo, kao ni ostalih medija koje je u međuvremenu kupio", navodi se u saopštenju NUNS-a.

To udruženje je podsetilo da je Milosavljević izjavio da nikada nije osuđen na kaznu od četiri godine zatvora, već je kao predsednik FK Napredak 1978. godine osuđen na 16 meseci.

"U dopisu Entertainment medija grupe navodi se, međutim, da je Milosavljević na osnovu uverenja iz Policijske uprave u Kruševcu osuđivan za krivična dela za koja je zaprećena kazna od pet godina zatvora, što je diskvalificirajući faktor za učešće u privatizaciji", istakao je NUNS.

RTV Pančevo prodato je za 87.200 evra Radoici Milosavljeviću, čija je ponuda jedina prihvaćena na javnom pozivu za privatizaciju tog lokalnog medija.

Milosavljević je osim RTV Pančeva, kupio i RTV Kragujevac, RTV Kruševac, TV Požega, Centar za informisanje Novi Kneževac i RTV Caribrod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: