"Hrišćanima metak u glavu, neodlučnima u noge"

Kris Harper Merser, koji je u krugu koledža u Oregonu ubio najmanje 13 osoba žrtve je birao po verskoj pripadnosti, kažu svedoci tragedije.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

09:43

Default images
foto: Beta/AP

Ubica je navodno pitao one koji su mu se nalazili na putu da li su Hrišćani, a potom ih ubijao.

“Ako su odgovorili potvrdno, pucao im je u glavu, ako su rekli “ne“ ili nisu progovarali pucao im je u noge“, navela je devojka koja kaže da se njena baka nalazila u krugu koledža u toku pucnjave.

Studentkinja Kortni Mur je navela da je videla kako jedan metak prolazi kroz prozor, kao i da je pred njenim očima Merser ubio profesorku pucajući joj u glavu.

Takođe, potvrdila je da je 26-godišnjak postavljao pitanje verske pripadnosti pre nego što je otvorio vatru.

Prema do sada dostupnim informacijama Merser se izjašnjavao kao nereligiozna osoba, a američki mediji su došli do podatka da je na društvenim mrežama bio član grupe “protivnika organizovanih religija“.

Merser je na koledžu Ampkua Komjuniti ubio 13, a ranio najmanje 20 osoba, pre nego što ga je policija usmrtila u razmeni vatre. a spekuliše se da je u napadu koristio tri pištolja i jednu pušku.

Policijskih podataka o njemu i dalje nema, ali se društvenim mrežama šire informacije da je najavljivao da će počiniti veliki zločin, koji bi mu doneo slavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: