Ponedeljak, 14.09.2015.

07:08

Egipat: Policija greškom pobila turiste

Najmanje 12 meksičkih turista i vodiča je poginulo, a 10 je ranjeno je kada su na njihov konvoj, greškom, zapucali pripadnici egipatskih snaga bezbednosti.

Izvor: B92, Beta/AP

Default images
Foto: Beta/AP/Arhiva

Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je mešovita policijsko-vojna jedinica, tokom potere za teroristima Islamske države, greškom napala konvoj u pustinji na severozapadu Egipta u kojem su se nalazili turisti.

Ranjenici su prebačeni u bolnicu, navodi se u saopštenju.

Portparolka egipatskog Ministarstva za turizam Raša Azazi rekla je da turistička kompanija koja je organizovala posetu "nije imala dozvolu i nije obavestila vlasti".

Napad se dogodio u crnoj pustinji El-Vahat el-Baharija na 370 kilometara od Kaira, područje van onog koje posećuju strani turisti.

Meksički predsednik Enrike Pena Nijeto osudio je incident i zahtevao detaljnu istragu.

Meksičko ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je da su namanje dva državljana Meksika ubijena i da se radi na potvrdi identiteta ostalih žrtava. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: