Orićev advokat: Već mu je suđeno u Hagu

Pravna zastupnica Nasera Orića rekla je za Kliks.ba da je njenom klijentu već suđeno po optužnici koju je u četvrtak objavilo Tužilaštvo BiH.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

18:45

Default images
ICTY

Vasvija Vidović je rekla da Oriću nije predočavano za šta je optužen.

“Ne znam da li su mu u četvrtak predočili sve radnje iz optužnice, jer je imao neki poziv da se javi na saslušanje. To me čudi, to je jedna nepravilna procesna situacija“, kaže Vidovićeva.

Ona je bivšeg ratnog komandanta Armije BiH zastupala pred Haškim tribunalom i upoznata je sa celim predmetom.

“Njemu je već suđeno za ova krivična dela. Već je odgovarao za dešavanja u tim selima koja se navode u optužnici. Sve zajedno, ovo je krivično delo za koje je njemu suđeno“, dodaje Vidovićeva.

Ona nije želela da komentariše kako je moguće da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za krivična dela za koja je Orić već odgovarao.

Vidovićeva je potvrdila za Kliks.ba da će zastupati Orića i u predmetu pred Sudom BiH.

Orić i Muhić se terete da su tokom rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i VRS, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu komadanta i pripadnika snaga Armije Armije RBiH postupali protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevske konvencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: