Helikopter pao pa potonuo, poginulo šestoro ljudi

U padu helikoptera Mil Mi-8 na dalekom istoku Rusije je poginulo najmanje šestoro ljudi, saopštila je ruska agencija za vazdihoplovstvo "Rosavijacija".

Izvor: B92

Subota, 15.08.2015.

14:07

Default images
screenshot

U helikopteru aviokompanije "Vostok", koji je pao u ruskoj federativnoj jedinici Habarovski kraj, nalazilo se 13 putnika i tri člana posade, prenela je agencija Tass.

Letelica je trebalo da stigne na svoju destinaciju u 10.20 sati po moskovskom, odnosno 9,20 sati po srednjeevropskom vremenu, ali pošto posada nije komunicirala sa nadležnim vlastima, u potragu za nestalim helikopterom su poslati avion Antonov-26 i dva helikoptera Mi-8.

"Kapetan helikoptera je kasnije uspeo da se javi svojoj kompaniji i prijavio je da je letelica pala tri kilometra pre svog odredišta i potonula", rekao je izvor, dodajući da su, prema preliminarnim informacijama, pad preživela tri člana posade i sedam putnika, dok je šest putnika poginulo.

Spasilačke službe još nisu uspele da stignu do mesta nesreće zbog guste magle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: