Dve rakete iz Gaze na Izrael pa avioni na Gazu

Najmanje dve rakete ispaljene su iz Pojasa Gaze na Izrael čija vojska navodi da ispituje taj incident, ali nije odmah našla gde su pale.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2015.

00:14

Default images
Foto: Tanjug, AP

Izveštaja o povredama i šteti nema.

Sirene za raketnu uzbunu čule su se u gradu Aškelonu, Netivotu i Sdot Negev regionalnom savetu na jugu Izraela.

Prošle nedelje je najmanje jedna raketa ispaljena iz Pojasa Gaze pala je na jug Izraela. Ni tada nije bilo štete ali je jedna devojčica pretrpela šok.

Izraelska armija je izrazila uverenje da iza raketiranja stoji Islamski džihad i da je napad posledica unutršanjih nesporazuma u toj organizaciji.

Nakon tog raketnog napada izraelski borbeni avion je napao četiri mete na jugu Pojasu Gaze.

Izraelska vojska je saopštila da gađala militantnu infrastrukturu. Izraelski minitar odbrane Moše Jaalon rekao je da " Izrael nema nameru da ignoriše raketnu vatru na svoje građane", upozorivši da će "Gaza platiti visoku cenu" ako nasilje eskalira.

Današnji napad mogao bi takođe biti rezultat unutrašnjeg neslaganja u Pojasu, navode izraelski mediji i podsećaju na napetost između Hamasa koji kontroliše Gazu i grupe radikalnih salafista kojima hamasovci prete i hapse ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: