Mornarica SAD snimila ruski avion (VIDEO)

Američka vojska je objavila snimak kojim želi da utvrdi da njen ratni brod ni na koji način nije provocirao prelet ruskog Su-24 iznad Crnog mora.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

07:34

Default images

Podsetimo, ruski mediji su prethodno objavili da je ruski borbeni avion morao da interveniše kako bi američki razarač promenio kurs pošto se uputio ka ruskim teritorijalnim vodama.

Pomorske snage SAD za Evropu i Afriku su potom incident opisale kao “rutinski“ i navele da razarač USS Ros nije morao da izvrši manevre izbegavanja.

“Ros je nastavio svoju misiju i posle preleta aviona se vratio u bazu. Ros nije reagovao agresivno niti je radio nešto drugo od planiranih operacija“, navedeno je u saopštenju.

Incident je najnoviji u nizu susreta ruskih i zapadnih vojski, dok napetosti nastavljaju da rastu zbog krize u Ukrajini i prisajedinjenja Krima Rusiji prošle godine.

Početkom meseca, Britanija i Švedska su saopštile da su poslale svoje avione kako bi presreli ruske bombardere blizu njihove teritorije.

SAD su prošlog meseca najavile da će podneti žalbu Rusiji, pošto je ruski borbeni avion "Su-27" presreo američki izviđački avion "RC-135U" na "nebezbedan i neprofesionalan način" u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: