Na mitingu DS u KG 2.000 ljudi FOTO

Demokratska stranka i pokret "Zajedno za Šumadiju" održali su u Kragujevcu antivladin miting pred oko, kako navodi agencija Beta, 2.000 ljudi.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 30.05.2015.

21:19

Default images
Foto: Tanjug

Na protestnom skupu mogle su se videti parole "Vučiću budi kao kiša, zaobidji nas", "Nećete me oterati, ja volim Kragujevac", "Rale, to što ti je tata dao nije njegovo", "Dosta naprednjačkog nazadovanja", "Da izbacimo Kragujevac iz rikverca".

Predsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je na da Srbija ne pamti ovako lošu vladavinu kao što je sada, u vreme SNS-a.

"Ne može nas ni jedna bomba više uništiti, nego što nas mogu uništiti neznanje i laganje. Nema nijednog agresora koji može naneti veću štetu, nego što mogu naneti glupost i improvizacija, i zato se borimo ovde i kažemo - dosta ponižavanja, nećemo pristati na to", rekao je Pajtić pred oko 2.000 pristalica.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, Srbija tone i propada, industrijska proizvodnja i bruto domaći proizvod padaju dok spoljni dug raste, dok je nezaposlenost "ogromna".

Lider DS Bojan Pajtić je na mitingu rekao da Srbiju godišnje napusti oko 200.000 ljudi, a 950 lekara traži dozvolu od lekarske komore da ode u inostanstvo.
Foto: Tanjug
"Ako mi ne nađemo lek, neće imati ko da nas leči od vladajućeg režima Aleksandra Vučića jer najbolji odlaze, a Srbijom vladaju najgori“

On je naveo da od Kragujevca nema boljeg mesta za istorijski dogovor jer je ovaj grad bio među pet vodećih u Evropi i svetu, a od kada ga vodi "tatin sin" propada.
Foto: Tanjug
"Ne može nas nijedna bomba više uništiti, nećemo pristati na to da Srbija tone, industrijska proizvodnja opada kao i BDP", zaključio je Pajtić.

Predsednik Inicijatavnog odbora "Zajednio za Šumadiju" Veroljub Stevanović je rekao da se svi zajedno moraju usprotiviti užasu sa svih strana, kazati "ne" smanjenju plata i penzija i postići dogovor šta i kako dalje.
Foto: Tanjug
"Neophodno je vratiti veru ljudima u normalan i dostojanstven život, a ova vlast želi sve da nas uništi i odvede u beznađe", rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Zeječara Boško Ničić je kazao da Srbija nije šaka zobi da je kljuca ko kako hoće.
Foto: Tanjug
On je zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću što je najagore ljude iz DS-a , "Zejedno za Šumadiju" i Pokreta "Živim za Krajinu", pokupio i okupio oko sebe.

Po završetku mitinga, krenula je protestna šetnja od "Krsta", ulicama Save Kovačevića, Grada Sirena pored Rode, Nikole Pašića, Dr Zorana Đinđića, pored zgrade uprave grada, Save Kovačevića do povratka na trg.
Foto: Tanjug
Na skupu su govorili i potpredsednik Inicijativnog odbora Zajedno za Šumadiju Saša Milenić, predsednik GO DS Kragujevac Dušan Obradović, genetičar i ministar vlade DS u senci prof. Miodrag Stojković, glumac Vujadin Milošević.

Pročitajte još: Protekla tri meseca obeležila je represija prema velikom broju članova DS, izjavio je Bojan Pajtić na sednici Glavnog odbora održanoj u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: