A.Vučić: Namera da se našteti bratu

Andrej Vučić je rekao da je situacija oko osnivanja firme “Asomakum“ politička ujdurma kako bi se nanela šteta njegovom bratu, premijeru Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2015.

13:02

Default images
foto: Tanjug

Vučić je u svojstvu svedoka saslušan u Privrednom sudu u Beogradu u kojem se, po njegovoj tužbi, vodi postupak povodom nelegalnog osnivanja firme Asomakum s njegovom falsifikovanom ličnom kartom.

"To je politička ujdurma da bi se nanela šteta mom bratu u koju su umešani korumpirani delovi MUP-a i sudstva, a koji su u sprezi s nekim političarima", rekao je Andrej Vučić.

On je kazao da je još 2010. godine davao izjavu u Poreskoj upravi, a potom i u policiji, gde su konstatovali da je firma Asomakum "fantomska" i da je osnovana na osnovu njegove falsifikovane lične karte.

Dodao je da je pre tri godine u Privrednom sudu, kao i u Palati pravde, takođe davao iste izjave.

"Ličnu kartu nikada nisam menjao, ustupio niti izgubio, a ima više od deset razlika između moje i falsifikovane lične karte", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, razlikuju se slika, adresa, datum važenja kao i potpis ovlašćenog lica.

"Mnogo je bilo lakše pre pet godina utvrditi istinu. Mogli su to da otkriju istog dana. Sada je mnogo teže. To je sve dobro sinhronizovana namera da se nanese šteta mom bratu", kazao je Andrej Vučić.

Suđenje će biti nastavljeno 10. jula, pošto se očekuje da se dobiju spisi predmeta koji je povezan s tim slučajem, a koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu.

Vučić u tužbi navodi da je firmu osnovala nepoznata osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

U policijskoj akciji 10. aprila uhapšeno je 11 lica osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i Asomakum. Osumnjičeni se terete i za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra.

Asomakum je prošle jeseni došao u žižu pažnje javnosti kada je predsednik Nove stranke Zoran Živković postavio premijeru Aleksandru Vučiću pitanje o toj firmi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdio je da je ustanovljeno da je preduzeće osnovano pomoću falsifikovane lične karte i da je zbog toga još 2011. godine uhapšena službenica Poreske uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: