Protiv gužvi sa više inkasanata

Javno preduzeće "Putevi Srbije" i sektor naplate putarine će tokom predstojećih prvomajskih praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

09:24

Default images
foto: Tanjug

To je najavljeno kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom.

U cilju efikasnijeg obavljanja poslova, sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, obezbeđen je dodatni broj inkasanata, a svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze.

Na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine. Obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom, saopštili su Putevi Srbije.

Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura, a svi šefovi odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada.

Organizovan je i poseban režim rada radnika tehničke službe kako bi se iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Učesnici u saobraćaju putarinu mogu da plaćaju u dinarima (učesnici domaćih i stranih registarskih tablica), evrima (učesnici stranih registarskih tablica), putem platnih kartica, kao i elektronskom naplatom putarine (bez zaustavljana).

Iz Puteva Srbije mole domaće učesnike u saobraćaju da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice čime će se izbeći veća zadržavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: