Gecaj: Srbi neće imati pravo veta

Zamenik ministra za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova Bajram Gecaj izjavio je da "Srbi neće imati pravo veta kada je reč o privatizacijama na Kosovu".

Izvor: B92

Subota, 25.04.2015.

13:07

Default images

On kaže da će Srbi biti pitani kada se pokreće privatizacija za preduzeća koja se nalaze na teritoriji opština sa većinskim srpskom stanovništvom, prenosi danas list "Koha Ditore".

"To ne znaci da ce oni imati pravo na veto..., ali kao i svaka demokratska država, dobro je da dobijemo saglasnost građana mesta ili njenih predstavnika", rekao je on.

On je takođe rekao da je povratak srpskih predstavnika u kosovske institucije "učinjen bez nekog uslova".

Gecaj je dodao da je samo potvrđen stav o ispunjavanju sporazuma o koaliciji koji između ostalog predviđa angažovanje na osnivanju Zajednice srpskih opština, ali je i podvukao da je to proces koji zahteva vreme.

"Ima nekih stvari koje zahtevaju vreme kao što je formiranja Zajednice srpskih opstina o čemu će se razgovarati i u Briselu. Sve što se bude dogodilo, desiće se u saglasnost obe strane u Briselu", podvukao je Gecaj, piše "Koha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: