Osam godina za strašan udes u NS

Novosadski sud osudio je Despota Vranića na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Merkatora u kojoj je u junu 2014. poginulo troje mladih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

13:08

Default images
Foto: Printskrin

Sudija Vidoje Mitrić naveo je da je prilikom izricanja presude uzeta u obzir mladost Vranića, kao i to da nikada nije osuđivan, iako se vodi nekoliko prekršajnih postupaka protiv njega zbog saobraćajnih prekršaja.

Sudija je izjavio i da je na visinu kazne uticalo to što okrivljeni nije bilo čime pokazao kajanje i da se čini kao da nije ni svestan toga šta se desilo.

Mitrić je izjavio i da na sud nisu uticala pisanja tabloida, kako je to tvrdila odbrana. On je takođe naveo da je prilikom izricanja presude posebno uzeta u obzir Vranićeva izjava da je rakiju popio posle sudara, ali da je mišljenje suda, uzimajući u obzir i svedočenje dede okrivljenog, da je on alkohol pio pre nesreće.

Rešenjem suda je posle presude Vraniću produžen pritvor u kojem se nalazi od trenutka hapšenja, nekoliko dana nakon sudara.

Podsetimo, Vranić je pred sudom izjavio da se ne oseća krivim. On je tokom svedočenja rekao da je vozio do 90 kilometara na sat i da nije pio alkohol, a prisustvo alkohola u krvi pravdao je time da je posle sudara, u šoku, usled žeđi, uzeo flašu rakije koju je imao u kolima i popio trećinu flaše.

Po mišljenju veštaka, Vranić je vozio brzinom od oko 177 kilometara na sat, a izmereno je da je tom prilikom imao 1,47 promila alkohola u krvi.

Više javno tužilaštvo optužilo je 21-godišnjeg Vranića za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zakonom predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

U saobraćajnoj nesreći poginuli su Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić. Njih troje su se te večeri "golfom" vraćali s proslave godišnjice mature. Svi su poginuli na mestu udesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: