EU preispituje nova pravila letenja

Evropska komisija preispituje bezbednosna pravila u avionskom saobraćaju kako bi se sprečilo ponavljanje tragedije nemačkog aviona.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

17:44

Default images
Foto: Beta/AP

Kako je novinarima rekla portparolka EK Mina Andrejeva, jedan od prioriteta je da se uvede pravilo da pilot ni u jednom trenutku ne sme da bude sam u kabini.

Sto pedeset putnika i članova posade poginulo je kada je avion kompanije "Džerman vings" udario u obronak Alpa u Francuskoj, a preliminarna istraga ukazuje na to da je psihički labilan kopilot namerno oborio letelicu nakon što se zaključao iznutra.

Iako su neki evropski avio-prevoznici već samoinicijativno uveli ovo pravilo, Andrejeva je ukazala na to da sistem bezbednosti letenja u EU neće biti formalno promenjen dok ne budu poznati zvanični rezultati istrage.

"U stalnoj smo komunikaciji sa avionskim prevoznicima i preispitujemo razne opcije", kazala je ona i dodala da se treba čuvati ishitrenih odluka.

"Sada nije vreme da se puca s boka", istakla je portparolka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: