Jermeni ubili vojnika Azerbejdžana

Jermenske snage ubile su jednog azerbejdžanskog vojnika, tokom obnovljenog sukoba Jermenije i Azerbejdžana oko oblasti Nagorno-Karabah.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2015.

00:43

Default images
sxc.hu

To je za nedelju dana drugi put da su jermenske snage usmrtile azerbejdžanskog vojnika.

"Jermenske snage prekršile su prekid vatre 13. marta. Ubijen je jedan azerbejdžanski vojnik", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana.

Jermenija i Azerbejdžan decenijama se bore oko Nagorno-Karabaha, oblasti s većinskim jermenskim stanovništvom koja je tokom sovjetske ere pripojena Azerbejdžanu.

U poslednje vreme intenzivirani su sukobi dve strane koje se razmenjuju optužuju za napade u kojima je ove godine poginulo 18 ljudi na obe strane.

U ratu za kontrolu nad Nagorno-Karabahom između 1988. i 1994. poginulo je 30.000 ljudi, a više stotina hiljada je izbeglo.

Primirje je potpisano 1994. godine, ali se Baku i Jerevan nisu dogovorili o pravnom statusu sporne oblasti koja je i dalje zvanično u sastavu Azerbejdžana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: