Grčka: Pustićemo džihadiste u EU

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos rekao je da će poslati Evropi talas miliona migranata i džihadista, ukoliko ona ne povuče zahteve štednje upućene Atini.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2015.

10:32

Default images
foto: Beta/AP

"Ukoliko oni zadaju udarac Grčkoj, onda bi trebalo da znaju da će migranti dobiti papire da odu u Berlin. Ukoliko nas Evropa ostavi u krizi, mi ćemo je preplaviti migrantima i to će biti još gore za Berlin ukoliko u tom talasu miliona ekonomskih migranata, bude nekih džihadista Islamske države", rekao je ministar.

Kamenos, koji je lider desničarske Nezavisne partije Grka, koja je u koaliciji sa vladajućom levicom - Sirizom, rekao je da je pasoš Evropske unije za slobodno putovanje Šengenskom zonom načinio Evrozonu ranjivom, piše britanski "Telegraf".

"Ukoliko oni udare nas, mi ćemo udariti njih. Daćemo migrantima sa svih strana dokumenata koja im trebaju da putuju u zemlje Šengenskog prostora tako da talas ljudi bi mogao da ode pravo u Berlin", rekao je Kamenos.

Kamenos je podsetio da migranti svakoga dana prelaze grčke granice i da se 10.000 migranata trenutno nalaze u prihvatnim centrima širom zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: