Utorak, 10.03.2015.

10:32

Grčka: Pustićemo džihadiste u EU

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos rekao je da će poslati Evropi talas miliona migranata i džihadista, ukoliko ona ne povuče zahteve štednje upućene Atini.

Izvor: Tanjug

Grèka: Pustiæemo džihadiste u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Sanja

pre 9 godina

Ovaj bi trebao malo da se podmaze, škripi već od inteligencije. Ako ih EU izbaci iz šengen-zone bice samo gore.
(Realno, 10. mart 2015 18:56)

Nece ih EU pustiti iz geopolitickih razloga. Time bi se otvorio put za sirenje Evroazijske unije na Balkan, a sirenje Ruskog uticaja na Balkan je Nemcima kosmar jos od Bizmarka. I Frankfurter je posao o tome pre par dana.

vredi razmisliti

pre 9 godina

(Washington, 10. mart 2015 12:18) covekj lepo kaze da evropa mora pomagati grkr jer 10 do 15 hiljada izbeglica stize svake godine, naravno engleze boli dupe nestizu kod njih bas zahvalljujuci grcima e pa ak ih ostave na cedilu i treba da im uvale 100k izbeglica, drugo batalite se price o isterivanju grcke ak evropa izadje rus ce da udje il turcin dakle nece dobro biti, i nelupetajte o tome ko treba da zasuce rukave, grci vise rade i manje odmaraju od vasih favorita nemaca

sasa

pre 9 godina

Eno sve im se tresu gaće od straha u EU. Meni je ustvari zastrašujuće to koliki je diletant na jednoj jako ozbiljnoj funkciji i koliko su naši ljudi neupućeni. Pa sve kad bi tako i bilo, za pola sata se mogu vratiti rampe na granične prelaze. Prelazi i dalje postoje samo su otvoreni. Svaka članica EU ima pravo da po potrebi digne rampu. Policija i ovako i onako nadgleda granice. Sve više mislim da im nije trebalo dati onomad ni dinara pomoći pa bi videli gde bi danas bili i kako bi pričali.

(Vlast)a

pre 9 godina

Jednom davno vasi preci su pustili Turke u Evropu...a sad bi da ucenjujete.
Dok ste trosili vise nego sto ste zaradjivali,sami ste pustili silne Albance da vam budu kucna posluga,a sad pretite.
Mnogo vas volim i vrlo ste mi bliski,ali ne znam kako mozete da zivite sa takvim planovima i idejama.Mozda je ipak najbolje da napustite i euro i Evropu?

milos

pre 9 godina

A zašto grci misle da ih ne mogu izbaciti iz eu i šengen zone? Dobro pa je ovaj nije siriza pa eu nece uzeti ga za ozbiljno. Ako ih izbace iz unije i šengen zone ima da im standard pukne ko nama posle raspada juge . To znaju dobro grci i zato su protiv izlaska iz unije i naravno protiv drahme.

poč

pre 9 godina

Treba Grke izbaciti iz EU, njihova bahatost i neradnicki duh, a sada i bezobrazluk postaju sve teži za slušati...
(alfaC, 10. mart 2015 12:36)

A nas treba primiti,pretpostavljam?
Mlataraš

Vladimir

pre 9 godina

Čitam komentare i nešto mi nije jasno. Da je u Srbiji bilo ovoliko ljotićevaca 1941.-44. ne bi Nemci nikad otišli odavde. Marisav Petrović (onaj što je u Šumaricama "đorao" Rome za trgovce) da vaskrsne seirio bi.

Bravo za Grke, veliki narod i ishodište civilizacije, čini mi se, polako dolazi sebi i zdravoj pameti. Samo napred i sa irvasima samo oštro!

Bebe Rabozo

pre 9 godina

Ovako nesto da izjavi zvanicnik drzave je za najgoru osudu i razmatranje izbacivanja Grcke iz unije.
(Dijaspora, 10. mart 2015 11:17)

Ovak komentar ima preko 860 pozitivnih glasova ???? Pa kakav populizam i kretenizam vlada u ovoj zemlji???

Kao sto neko rece: pre nego sto lupetate i osudjuete ovog mozda "ne diplomatskog" politicara, informisite se zaista o tomo kakva su pravila u EU sto se tice izeglica i sta regulise Dublin II dekret... kojim se zemlje kao su Grcka i Italija teraju do ivice propasti i kojim se preplavljuje njihova teritorija izbeglicama iz afrike, Indije, afghanistana itd. Voleo bih da vidim London ili Berlin kako bi se nosili sa po 12.000 svezih izbeglica svake godine na njihovoj obali. London pogotovo, koji je i rumunima i bugarima hteo da zabrani putovnje sengen zonom, hollande-u koji je izbacivao iz zemlje rumune... nemcima koji uvode asimilaciju pod etiketom "integracija" itd. grci barem govore jasno i glasno .. to i treba kolonijalistima ...

Tika

pre 9 godina

Pre 20, 30 godina Grcka je bila totalno beda u svakom pogledu.
Nije ni u jednom njihovom mestu pored mora bio izgradjen objekat kakvih sada ima.
Tim velikim zaduzivanjem na zapadu svi su ti objekti izgradjeni.
Penzije su bile vece nego u zapadnim zemljama.
Izigravali su nam gospodu.
Pa naravno da mora da vrate dug , jer je taj veliki novac duga svojina gradjana zemalja koje su im davale kredite.
A ova budaletina od ministra govori gluposti.
Najverovatniji skorasnji scenario
za spas Grcke je vojna hunta.
Populizam je uvek kratkog daha,
sto je to istorija mnogo puta to dokazala.
Nazalost,populizmom se jos uvek
pojedini goloigre na vlasti dice .

iSolarna olujica

pre 9 godina

dakle...sad sledi totalna izolacija sa sankcijama...nema unutra nema napolje...preteraste sa budalastinama...koliko god da vas volim kao naciju ovo je debilno ...

Haha

pre 9 godina

Kakvi komentari...pa sutra moze to i nas da snadje,ove jake drzave,jedva cekaju da nekome uvale kredite...jel neko pitao gradjane dal da uzmu ili ne..a posle ide sve preko sirotinje.Izgleda da mnogi neznaju sta je sta.

Duro

pre 9 godina

@ informer "Za sve neupucene - Evropska Unija NE moze bez Grcke. U suprotnom Turska i Grcka bi zestoko zaratili u roku 24h. Kipar i da ne spominjem. Ispod komentari su na nivou 7. godisnjeg deteta...."

Možda je tako - to o ratu -ali tko bi izgubio ...EU ionako već ima Tursku na granici...

Coco Bill

pre 9 godina

Izjava koja predstavlja političku glupost i neku vrstu političkog "ubista" same države to jest Grčke. Ima i ona poslovica, ko se igra s'vatrom od vatre će stradati !!! Drugim rečima, pa baš ti terosristi mogu na kraju da ugroze i samu Grćku.

EU Citizen

pre 9 godina

Momci, a da vi malo palite iz civilizacije, pa da visite u redovima za šengenske vize sledećih trideset godina, nije baš da ste nam ovde u pravoj Evropi potrebni i nije baš ni da pripadate ili da vas posle takvog ponašanja volimo. Ima jedna lepa turska reč kao stvorena za drske prosjake grčkog tipa: sikter!

Mik

pre 9 godina

Ovo je neki grčki Žirinovski? To su priče za malu decu i očajnu sirotinju. Tako se i ovaj naš breca po Srbiji pred kamerama, a u suštini je manji od makovog zrna i zapadnjaci ga imaju u šaci, jedino što ne znamo baš tačno zbog čega...

informer

pre 9 godina

Za sve neupucene - Evropska Unija NE moze bez Grcke. U suprotnom Turska i Grcka bi zestoko zaratili u roku 24h. Kipar i da ne spominjem. Ispod komentari su na nivou 7. godisnjeg deteta.

Nikola

pre 9 godina

Juuuuu kakava izjava.
Ima grckoj sankcije da uvedu i da ih vrate u srednji vek.
Ne kontam te neke politicare. Ko li im radi pr i pise govore?

Saša

pre 9 godina

Ne mogu da verujem šta sam upravo pročitao. Kakav diletant u vladi jedne zemlje! Ovo izjava ravna izjavi nekog osnovca koji se prepucava sa drugom u školskom dvorištu. Izjava na diplomatskom nivou Severne Koreje...

Nasuprot

pre 9 godina

Zaglibili u dugove do guse, a sada prete... Podsecaju me na ove nase nesrecnike
(Saul Goodman, 10. mart 2015 11:02)
Kome naši prete, skinuti gaće je daleko od bilo kakve pretnje.

NBGDEMOKRATA

pre 9 godina

Ima nešto "kosmički glupo i ludo" na ovom našem Balkanu... Ovo nije za (pod)smeh! Ovakve izjave (sumirajući i makro geo-ekonomski političke prilike u svetu) dovode do mogućnosti ozbiljnog "belaja". A "mi" ćemo kao i uvek da naj..... najviše. I to u pauzi dok se između sebe budemo klali ko je rusofil a ko amerofil (3 karte za Holivud - srpska realnost već decenijama)!

Covek

pre 9 godina

Auuu covece kakva izjava. EU prosto ne moze bez Grka, kako da ne. Na kraju ce da ih izbace iz EU a i dalje ce morati da odplacuju dug. Kakva glupa i nepromisljenja izjava.

Mihailo

pre 9 godina

@ Auuu covece kakva izjava. EU prosto ne moze bez Grka, kako da ne. Na kraju ce da ih izbace iz EU a i dalje ce morati da odplacuju dug. Kakva glupa i nepromisljenja izjava.
(Covek, 10. mart 2015 11:04)

EU itekako može bez Grka, nebitni su joj, ali Grčka je potrebna NATO savezu. Šta misliš zašto je brzometno primjena u kompletu sa Turskom već '52? Zato što Zapad oseća kulturnu i civilizacijsku bliskost sa Grcima? Kako da ne. Nakon Drugog svetskog rata je Zapadu hitno bilo potrebno da zauzme najboljih pozicija u Sredozemlju, što je i danas aktuelno, a Grčka bi eventualnim izbacivanjem iz EU sigurno potegla pitanje izlaska iz NATO? Da li će to toga doći - naravno da neće, to je adut kojim Grci ucenjuju zapadnjačke zelenaše. Dobiće Grci još para, duplo u odnosu na dug ako treba, samo da se smire. Pametni su Heleni, odlično koriste poziciju koju imaju, odlično.

Što se tiče džihadističkih idiota, Bliski istok i Evropa bi trebalo da organiuju čarter letove i sve ih isporuče direktno Pentagonu, čisto da se vrate više nego opasnom roditelju.

Перица

pre 9 godina

Шта нам је корупција у Србији донела? Фабрике Аудија, Мерцедеса и БеЕмВеа у Немачкој.

То је исто донела и корупција у Грчкој. Није чудо да су директори свих великих немачких предузећа оптужени за корупцију. Као што је мало вероватно да су то радили без бар прећутне сагласности немачких државних органа.

objaviti komentar ako se moze

pre 9 godina

Da a vi ćete postati muslimani u međuvremenu. Pa sta misliš da će u grčkoj cveće da sade. Da linije gospodin razmišljao da može da se desi neki napad na njihovim ekskluzivnim lokacijama koje posećuju amerikanci i ostali bogati evropljani.

Bata

pre 9 godina

Ovaj je pre dve nedelje bio u Moskvi na konsultacijama. Ruski špijun, dobio instrukcije pa sad unosi razdor. Inače član ekstremnodesničarske stranke.

Bože, pomozi mu

pre 9 godina

Mislio sam da je Varufakis jedini jastreb (bez krila) u grčkoj komunističkoj vladi kad ono -ovaj desničar!!!
Kuda bi to morali (i mogli) da prođu ti džihadisti da bi došli do Berlina -kroz Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Češku ili nekom drugom rutom?!
Šta ako mu Berlin u kontri vrati sve Grke koji rade u Nemačkoj?
Bože pomozi im, neznanju šta rade...

mr b

pre 9 godina

za sve vas koji tvrdite da je ovo nediplomatski akt i ucena samo da znate:
pravila eu su tako perfidno skrojena da gro tereta i obaveza kada su u pitanju izbeglice/emigranti preuzimaju one drzave sa cije se teritorije ulslo u eu - a to su po pravilu samo mediteranske zemlje, grcka pre svega. dakle, od njih se ocekuje da obezbede sva prava emigrantima, da se pravno i materijalno staraju u njima i da paze da slucajno ne nastave dalje "severno". zato sto, pobogu, nije lepo da zapadnjaci prljaju ruke i krse svoje principe slobode i humanosti.
drugim recima, od grka se ocekuje da peru sav prljav ves zapadne evrope, o svom trosku i sto dalje od njihovih bezgresnih ociju. i to traje tako makar od ranih 90-ih...
prema tome, ne bi bilo lose da se informisete o temi pre nego sto krenete da nestedimice kritikujete grke.

Ciciban

pre 9 godina

Bože, pomozi mu# Za pocetak ce da predju u bugarsku pa zatim u rumuniju i posle mogu gde god hoce.Oni ako dobiju papire u grckoj slobodno mogu u bugarsku i tako dalje. Ali mora se primetiti da je izjava u stilu s.koreje,znaci vise smesna nego ozbiljna.I jos je uocljivo da je ovo otvorena pretnja terorizmom prema berlinu te stoga pitanje je ko je tu sta zaista rekao.Ja svakako podrzavam grke u njihovoj borbi ali bez radikalnih rezova mnogo su slabiji u odnosu na eu birokratiju.

Covek

pre 9 godina

Auuu covece kakva izjava. EU prosto ne moze bez Grka, kako da ne. Na kraju ce da ih izbace iz EU a i dalje ce morati da odplacuju dug. Kakva glupa i nepromisljenja izjava.

Bože, pomozi mu

pre 9 godina

Mislio sam da je Varufakis jedini jastreb (bez krila) u grčkoj komunističkoj vladi kad ono -ovaj desničar!!!
Kuda bi to morali (i mogli) da prođu ti džihadisti da bi došli do Berlina -kroz Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Češku ili nekom drugom rutom?!
Šta ako mu Berlin u kontri vrati sve Grke koji rade u Nemačkoj?
Bože pomozi im, neznanju šta rade...

NBGDEMOKRATA

pre 9 godina

Ima nešto "kosmički glupo i ludo" na ovom našem Balkanu... Ovo nije za (pod)smeh! Ovakve izjave (sumirajući i makro geo-ekonomski političke prilike u svetu) dovode do mogućnosti ozbiljnog "belaja". A "mi" ćemo kao i uvek da naj..... najviše. I to u pauzi dok se između sebe budemo klali ko je rusofil a ko amerofil (3 karte za Holivud - srpska realnost već decenijama)!

Mihailo

pre 9 godina

@ Auuu covece kakva izjava. EU prosto ne moze bez Grka, kako da ne. Na kraju ce da ih izbace iz EU a i dalje ce morati da odplacuju dug. Kakva glupa i nepromisljenja izjava.
(Covek, 10. mart 2015 11:04)

EU itekako može bez Grka, nebitni su joj, ali Grčka je potrebna NATO savezu. Šta misliš zašto je brzometno primjena u kompletu sa Turskom već '52? Zato što Zapad oseća kulturnu i civilizacijsku bliskost sa Grcima? Kako da ne. Nakon Drugog svetskog rata je Zapadu hitno bilo potrebno da zauzme najboljih pozicija u Sredozemlju, što je i danas aktuelno, a Grčka bi eventualnim izbacivanjem iz EU sigurno potegla pitanje izlaska iz NATO? Da li će to toga doći - naravno da neće, to je adut kojim Grci ucenjuju zapadnjačke zelenaše. Dobiće Grci još para, duplo u odnosu na dug ako treba, samo da se smire. Pametni su Heleni, odlično koriste poziciju koju imaju, odlično.

Što se tiče džihadističkih idiota, Bliski istok i Evropa bi trebalo da organiuju čarter letove i sve ih isporuče direktno Pentagonu, čisto da se vrate više nego opasnom roditelju.

Nasuprot

pre 9 godina

Zaglibili u dugove do guse, a sada prete... Podsecaju me na ove nase nesrecnike
(Saul Goodman, 10. mart 2015 11:02)
Kome naši prete, skinuti gaće je daleko od bilo kakve pretnje.

Bata

pre 9 godina

Ovaj je pre dve nedelje bio u Moskvi na konsultacijama. Ruski špijun, dobio instrukcije pa sad unosi razdor. Inače član ekstremnodesničarske stranke.

mr b

pre 9 godina

za sve vas koji tvrdite da je ovo nediplomatski akt i ucena samo da znate:
pravila eu su tako perfidno skrojena da gro tereta i obaveza kada su u pitanju izbeglice/emigranti preuzimaju one drzave sa cije se teritorije ulslo u eu - a to su po pravilu samo mediteranske zemlje, grcka pre svega. dakle, od njih se ocekuje da obezbede sva prava emigrantima, da se pravno i materijalno staraju u njima i da paze da slucajno ne nastave dalje "severno". zato sto, pobogu, nije lepo da zapadnjaci prljaju ruke i krse svoje principe slobode i humanosti.
drugim recima, od grka se ocekuje da peru sav prljav ves zapadne evrope, o svom trosku i sto dalje od njihovih bezgresnih ociju. i to traje tako makar od ranih 90-ih...
prema tome, ne bi bilo lose da se informisete o temi pre nego sto krenete da nestedimice kritikujete grke.

Nikola

pre 9 godina

Juuuuu kakava izjava.
Ima grckoj sankcije da uvedu i da ih vrate u srednji vek.
Ne kontam te neke politicare. Ko li im radi pr i pise govore?

Tika

pre 9 godina

Pre 20, 30 godina Grcka je bila totalno beda u svakom pogledu.
Nije ni u jednom njihovom mestu pored mora bio izgradjen objekat kakvih sada ima.
Tim velikim zaduzivanjem na zapadu svi su ti objekti izgradjeni.
Penzije su bile vece nego u zapadnim zemljama.
Izigravali su nam gospodu.
Pa naravno da mora da vrate dug , jer je taj veliki novac duga svojina gradjana zemalja koje su im davale kredite.
A ova budaletina od ministra govori gluposti.
Najverovatniji skorasnji scenario
za spas Grcke je vojna hunta.
Populizam je uvek kratkog daha,
sto je to istorija mnogo puta to dokazala.
Nazalost,populizmom se jos uvek
pojedini goloigre na vlasti dice .

Saša

pre 9 godina

Ne mogu da verujem šta sam upravo pročitao. Kakav diletant u vladi jedne zemlje! Ovo izjava ravna izjavi nekog osnovca koji se prepucava sa drugom u školskom dvorištu. Izjava na diplomatskom nivou Severne Koreje...

iSolarna olujica

pre 9 godina

dakle...sad sledi totalna izolacija sa sankcijama...nema unutra nema napolje...preteraste sa budalastinama...koliko god da vas volim kao naciju ovo je debilno ...

Coco Bill

pre 9 godina

Izjava koja predstavlja političku glupost i neku vrstu političkog "ubista" same države to jest Grčke. Ima i ona poslovica, ko se igra s'vatrom od vatre će stradati !!! Drugim rečima, pa baš ti terosristi mogu na kraju da ugroze i samu Grćku.

poč

pre 9 godina

Treba Grke izbaciti iz EU, njihova bahatost i neradnicki duh, a sada i bezobrazluk postaju sve teži za slušati...
(alfaC, 10. mart 2015 12:36)

A nas treba primiti,pretpostavljam?
Mlataraš

objaviti komentar ako se moze

pre 9 godina

Da a vi ćete postati muslimani u međuvremenu. Pa sta misliš da će u grčkoj cveće da sade. Da linije gospodin razmišljao da može da se desi neki napad na njihovim ekskluzivnim lokacijama koje posećuju amerikanci i ostali bogati evropljani.

Ciciban

pre 9 godina

Bože, pomozi mu# Za pocetak ce da predju u bugarsku pa zatim u rumuniju i posle mogu gde god hoce.Oni ako dobiju papire u grckoj slobodno mogu u bugarsku i tako dalje. Ali mora se primetiti da je izjava u stilu s.koreje,znaci vise smesna nego ozbiljna.I jos je uocljivo da je ovo otvorena pretnja terorizmom prema berlinu te stoga pitanje je ko je tu sta zaista rekao.Ja svakako podrzavam grke u njihovoj borbi ali bez radikalnih rezova mnogo su slabiji u odnosu na eu birokratiju.

EU Citizen

pre 9 godina

Momci, a da vi malo palite iz civilizacije, pa da visite u redovima za šengenske vize sledećih trideset godina, nije baš da ste nam ovde u pravoj Evropi potrebni i nije baš ni da pripadate ili da vas posle takvog ponašanja volimo. Ima jedna lepa turska reč kao stvorena za drske prosjake grčkog tipa: sikter!

Bebe Rabozo

pre 9 godina

Ovako nesto da izjavi zvanicnik drzave je za najgoru osudu i razmatranje izbacivanja Grcke iz unije.
(Dijaspora, 10. mart 2015 11:17)

Ovak komentar ima preko 860 pozitivnih glasova ???? Pa kakav populizam i kretenizam vlada u ovoj zemlji???

Kao sto neko rece: pre nego sto lupetate i osudjuete ovog mozda "ne diplomatskog" politicara, informisite se zaista o tomo kakva su pravila u EU sto se tice izeglica i sta regulise Dublin II dekret... kojim se zemlje kao su Grcka i Italija teraju do ivice propasti i kojim se preplavljuje njihova teritorija izbeglicama iz afrike, Indije, afghanistana itd. Voleo bih da vidim London ili Berlin kako bi se nosili sa po 12.000 svezih izbeglica svake godine na njihovoj obali. London pogotovo, koji je i rumunima i bugarima hteo da zabrani putovnje sengen zonom, hollande-u koji je izbacivao iz zemlje rumune... nemcima koji uvode asimilaciju pod etiketom "integracija" itd. grci barem govore jasno i glasno .. to i treba kolonijalistima ...

Mik

pre 9 godina

Ovo je neki grčki Žirinovski? To su priče za malu decu i očajnu sirotinju. Tako se i ovaj naš breca po Srbiji pred kamerama, a u suštini je manji od makovog zrna i zapadnjaci ga imaju u šaci, jedino što ne znamo baš tačno zbog čega...

informer

pre 9 godina

Za sve neupucene - Evropska Unija NE moze bez Grcke. U suprotnom Turska i Grcka bi zestoko zaratili u roku 24h. Kipar i da ne spominjem. Ispod komentari su na nivou 7. godisnjeg deteta.

Vladimir

pre 9 godina

Čitam komentare i nešto mi nije jasno. Da je u Srbiji bilo ovoliko ljotićevaca 1941.-44. ne bi Nemci nikad otišli odavde. Marisav Petrović (onaj što je u Šumaricama "đorao" Rome za trgovce) da vaskrsne seirio bi.

Bravo za Grke, veliki narod i ishodište civilizacije, čini mi se, polako dolazi sebi i zdravoj pameti. Samo napred i sa irvasima samo oštro!

Перица

pre 9 godina

Шта нам је корупција у Србији донела? Фабрике Аудија, Мерцедеса и БеЕмВеа у Немачкој.

То је исто донела и корупција у Грчкој. Није чудо да су директори свих великих немачких предузећа оптужени за корупцију. Као што је мало вероватно да су то радили без бар прећутне сагласности немачких државних органа.

Haha

pre 9 godina

Kakvi komentari...pa sutra moze to i nas da snadje,ove jake drzave,jedva cekaju da nekome uvale kredite...jel neko pitao gradjane dal da uzmu ili ne..a posle ide sve preko sirotinje.Izgleda da mnogi neznaju sta je sta.

Duro

pre 9 godina

@ informer "Za sve neupucene - Evropska Unija NE moze bez Grcke. U suprotnom Turska i Grcka bi zestoko zaratili u roku 24h. Kipar i da ne spominjem. Ispod komentari su na nivou 7. godisnjeg deteta...."

Možda je tako - to o ratu -ali tko bi izgubio ...EU ionako već ima Tursku na granici...

(Vlast)a

pre 9 godina

Jednom davno vasi preci su pustili Turke u Evropu...a sad bi da ucenjujete.
Dok ste trosili vise nego sto ste zaradjivali,sami ste pustili silne Albance da vam budu kucna posluga,a sad pretite.
Mnogo vas volim i vrlo ste mi bliski,ali ne znam kako mozete da zivite sa takvim planovima i idejama.Mozda je ipak najbolje da napustite i euro i Evropu?

sasa

pre 9 godina

Eno sve im se tresu gaće od straha u EU. Meni je ustvari zastrašujuće to koliki je diletant na jednoj jako ozbiljnoj funkciji i koliko su naši ljudi neupućeni. Pa sve kad bi tako i bilo, za pola sata se mogu vratiti rampe na granične prelaze. Prelazi i dalje postoje samo su otvoreni. Svaka članica EU ima pravo da po potrebi digne rampu. Policija i ovako i onako nadgleda granice. Sve više mislim da im nije trebalo dati onomad ni dinara pomoći pa bi videli gde bi danas bili i kako bi pričali.

milos

pre 9 godina

A zašto grci misle da ih ne mogu izbaciti iz eu i šengen zone? Dobro pa je ovaj nije siriza pa eu nece uzeti ga za ozbiljno. Ako ih izbace iz unije i šengen zone ima da im standard pukne ko nama posle raspada juge . To znaju dobro grci i zato su protiv izlaska iz unije i naravno protiv drahme.

Sanja

pre 9 godina

Ovaj bi trebao malo da se podmaze, škripi već od inteligencije. Ako ih EU izbaci iz šengen-zone bice samo gore.
(Realno, 10. mart 2015 18:56)

Nece ih EU pustiti iz geopolitickih razloga. Time bi se otvorio put za sirenje Evroazijske unije na Balkan, a sirenje Ruskog uticaja na Balkan je Nemcima kosmar jos od Bizmarka. I Frankfurter je posao o tome pre par dana.

vredi razmisliti

pre 9 godina

(Washington, 10. mart 2015 12:18) covekj lepo kaze da evropa mora pomagati grkr jer 10 do 15 hiljada izbeglica stize svake godine, naravno engleze boli dupe nestizu kod njih bas zahvalljujuci grcima e pa ak ih ostave na cedilu i treba da im uvale 100k izbeglica, drugo batalite se price o isterivanju grcke ak evropa izadje rus ce da udje il turcin dakle nece dobro biti, i nelupetajte o tome ko treba da zasuce rukave, grci vise rade i manje odmaraju od vasih favorita nemaca

informer

pre 9 godina

Za sve neupucene - Evropska Unija NE moze bez Grcke. U suprotnom Turska i Grcka bi zestoko zaratili u roku 24h. Kipar i da ne spominjem. Ispod komentari su na nivou 7. godisnjeg deteta.

Bata

pre 9 godina

Ovaj je pre dve nedelje bio u Moskvi na konsultacijama. Ruski špijun, dobio instrukcije pa sad unosi razdor. Inače član ekstremnodesničarske stranke.

EU Citizen

pre 9 godina

Momci, a da vi malo palite iz civilizacije, pa da visite u redovima za šengenske vize sledećih trideset godina, nije baš da ste nam ovde u pravoj Evropi potrebni i nije baš ni da pripadate ili da vas posle takvog ponašanja volimo. Ima jedna lepa turska reč kao stvorena za drske prosjake grčkog tipa: sikter!

Vladimir

pre 9 godina

Čitam komentare i nešto mi nije jasno. Da je u Srbiji bilo ovoliko ljotićevaca 1941.-44. ne bi Nemci nikad otišli odavde. Marisav Petrović (onaj što je u Šumaricama "đorao" Rome za trgovce) da vaskrsne seirio bi.

Bravo za Grke, veliki narod i ishodište civilizacije, čini mi se, polako dolazi sebi i zdravoj pameti. Samo napred i sa irvasima samo oštro!

mr b

pre 9 godina

za sve vas koji tvrdite da je ovo nediplomatski akt i ucena samo da znate:
pravila eu su tako perfidno skrojena da gro tereta i obaveza kada su u pitanju izbeglice/emigranti preuzimaju one drzave sa cije se teritorije ulslo u eu - a to su po pravilu samo mediteranske zemlje, grcka pre svega. dakle, od njih se ocekuje da obezbede sva prava emigrantima, da se pravno i materijalno staraju u njima i da paze da slucajno ne nastave dalje "severno". zato sto, pobogu, nije lepo da zapadnjaci prljaju ruke i krse svoje principe slobode i humanosti.
drugim recima, od grka se ocekuje da peru sav prljav ves zapadne evrope, o svom trosku i sto dalje od njihovih bezgresnih ociju. i to traje tako makar od ranih 90-ih...
prema tome, ne bi bilo lose da se informisete o temi pre nego sto krenete da nestedimice kritikujete grke.

Covek

pre 9 godina

Auuu covece kakva izjava. EU prosto ne moze bez Grka, kako da ne. Na kraju ce da ih izbace iz EU a i dalje ce morati da odplacuju dug. Kakva glupa i nepromisljenja izjava.

Tika

pre 9 godina

Pre 20, 30 godina Grcka je bila totalno beda u svakom pogledu.
Nije ni u jednom njihovom mestu pored mora bio izgradjen objekat kakvih sada ima.
Tim velikim zaduzivanjem na zapadu svi su ti objekti izgradjeni.
Penzije su bile vece nego u zapadnim zemljama.
Izigravali su nam gospodu.
Pa naravno da mora da vrate dug , jer je taj veliki novac duga svojina gradjana zemalja koje su im davale kredite.
A ova budaletina od ministra govori gluposti.
Najverovatniji skorasnji scenario
za spas Grcke je vojna hunta.
Populizam je uvek kratkog daha,
sto je to istorija mnogo puta to dokazala.
Nazalost,populizmom se jos uvek
pojedini goloigre na vlasti dice .

Bože, pomozi mu

pre 9 godina

Mislio sam da je Varufakis jedini jastreb (bez krila) u grčkoj komunističkoj vladi kad ono -ovaj desničar!!!
Kuda bi to morali (i mogli) da prođu ti džihadisti da bi došli do Berlina -kroz Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Češku ili nekom drugom rutom?!
Šta ako mu Berlin u kontri vrati sve Grke koji rade u Nemačkoj?
Bože pomozi im, neznanju šta rade...

Mihailo

pre 9 godina

@ Auuu covece kakva izjava. EU prosto ne moze bez Grka, kako da ne. Na kraju ce da ih izbace iz EU a i dalje ce morati da odplacuju dug. Kakva glupa i nepromisljenja izjava.
(Covek, 10. mart 2015 11:04)

EU itekako može bez Grka, nebitni su joj, ali Grčka je potrebna NATO savezu. Šta misliš zašto je brzometno primjena u kompletu sa Turskom već '52? Zato što Zapad oseća kulturnu i civilizacijsku bliskost sa Grcima? Kako da ne. Nakon Drugog svetskog rata je Zapadu hitno bilo potrebno da zauzme najboljih pozicija u Sredozemlju, što je i danas aktuelno, a Grčka bi eventualnim izbacivanjem iz EU sigurno potegla pitanje izlaska iz NATO? Da li će to toga doći - naravno da neće, to je adut kojim Grci ucenjuju zapadnjačke zelenaše. Dobiće Grci još para, duplo u odnosu na dug ako treba, samo da se smire. Pametni su Heleni, odlično koriste poziciju koju imaju, odlično.

Što se tiče džihadističkih idiota, Bliski istok i Evropa bi trebalo da organiuju čarter letove i sve ih isporuče direktno Pentagonu, čisto da se vrate više nego opasnom roditelju.

iSolarna olujica

pre 9 godina

dakle...sad sledi totalna izolacija sa sankcijama...nema unutra nema napolje...preteraste sa budalastinama...koliko god da vas volim kao naciju ovo je debilno ...

Nikola

pre 9 godina

Juuuuu kakava izjava.
Ima grckoj sankcije da uvedu i da ih vrate u srednji vek.
Ne kontam te neke politicare. Ko li im radi pr i pise govore?

Saša

pre 9 godina

Ne mogu da verujem šta sam upravo pročitao. Kakav diletant u vladi jedne zemlje! Ovo izjava ravna izjavi nekog osnovca koji se prepucava sa drugom u školskom dvorištu. Izjava na diplomatskom nivou Severne Koreje...

Bebe Rabozo

pre 9 godina

Ovako nesto da izjavi zvanicnik drzave je za najgoru osudu i razmatranje izbacivanja Grcke iz unije.
(Dijaspora, 10. mart 2015 11:17)

Ovak komentar ima preko 860 pozitivnih glasova ???? Pa kakav populizam i kretenizam vlada u ovoj zemlji???

Kao sto neko rece: pre nego sto lupetate i osudjuete ovog mozda "ne diplomatskog" politicara, informisite se zaista o tomo kakva su pravila u EU sto se tice izeglica i sta regulise Dublin II dekret... kojim se zemlje kao su Grcka i Italija teraju do ivice propasti i kojim se preplavljuje njihova teritorija izbeglicama iz afrike, Indije, afghanistana itd. Voleo bih da vidim London ili Berlin kako bi se nosili sa po 12.000 svezih izbeglica svake godine na njihovoj obali. London pogotovo, koji je i rumunima i bugarima hteo da zabrani putovnje sengen zonom, hollande-u koji je izbacivao iz zemlje rumune... nemcima koji uvode asimilaciju pod etiketom "integracija" itd. grci barem govore jasno i glasno .. to i treba kolonijalistima ...

Coco Bill

pre 9 godina

Izjava koja predstavlja političku glupost i neku vrstu političkog "ubista" same države to jest Grčke. Ima i ona poslovica, ko se igra s'vatrom od vatre će stradati !!! Drugim rečima, pa baš ti terosristi mogu na kraju da ugroze i samu Grćku.

objaviti komentar ako se moze

pre 9 godina

Da a vi ćete postati muslimani u međuvremenu. Pa sta misliš da će u grčkoj cveće da sade. Da linije gospodin razmišljao da može da se desi neki napad na njihovim ekskluzivnim lokacijama koje posećuju amerikanci i ostali bogati evropljani.

poč

pre 9 godina

Treba Grke izbaciti iz EU, njihova bahatost i neradnicki duh, a sada i bezobrazluk postaju sve teži za slušati...
(alfaC, 10. mart 2015 12:36)

A nas treba primiti,pretpostavljam?
Mlataraš

Ciciban

pre 9 godina

Bože, pomozi mu# Za pocetak ce da predju u bugarsku pa zatim u rumuniju i posle mogu gde god hoce.Oni ako dobiju papire u grckoj slobodno mogu u bugarsku i tako dalje. Ali mora se primetiti da je izjava u stilu s.koreje,znaci vise smesna nego ozbiljna.I jos je uocljivo da je ovo otvorena pretnja terorizmom prema berlinu te stoga pitanje je ko je tu sta zaista rekao.Ja svakako podrzavam grke u njihovoj borbi ali bez radikalnih rezova mnogo su slabiji u odnosu na eu birokratiju.

NBGDEMOKRATA

pre 9 godina

Ima nešto "kosmički glupo i ludo" na ovom našem Balkanu... Ovo nije za (pod)smeh! Ovakve izjave (sumirajući i makro geo-ekonomski političke prilike u svetu) dovode do mogućnosti ozbiljnog "belaja". A "mi" ćemo kao i uvek da naj..... najviše. I to u pauzi dok se između sebe budemo klali ko je rusofil a ko amerofil (3 karte za Holivud - srpska realnost već decenijama)!

Перица

pre 9 godina

Шта нам је корупција у Србији донела? Фабрике Аудија, Мерцедеса и БеЕмВеа у Немачкој.

То је исто донела и корупција у Грчкој. Није чудо да су директори свих великих немачких предузећа оптужени за корупцију. Као што је мало вероватно да су то радили без бар прећутне сагласности немачких државних органа.

Haha

pre 9 godina

Kakvi komentari...pa sutra moze to i nas da snadje,ove jake drzave,jedva cekaju da nekome uvale kredite...jel neko pitao gradjane dal da uzmu ili ne..a posle ide sve preko sirotinje.Izgleda da mnogi neznaju sta je sta.

Mik

pre 9 godina

Ovo je neki grčki Žirinovski? To su priče za malu decu i očajnu sirotinju. Tako se i ovaj naš breca po Srbiji pred kamerama, a u suštini je manji od makovog zrna i zapadnjaci ga imaju u šaci, jedino što ne znamo baš tačno zbog čega...

Duro

pre 9 godina

@ informer "Za sve neupucene - Evropska Unija NE moze bez Grcke. U suprotnom Turska i Grcka bi zestoko zaratili u roku 24h. Kipar i da ne spominjem. Ispod komentari su na nivou 7. godisnjeg deteta...."

Možda je tako - to o ratu -ali tko bi izgubio ...EU ionako već ima Tursku na granici...

Nasuprot

pre 9 godina

Zaglibili u dugove do guse, a sada prete... Podsecaju me na ove nase nesrecnike
(Saul Goodman, 10. mart 2015 11:02)
Kome naši prete, skinuti gaće je daleko od bilo kakve pretnje.

vredi razmisliti

pre 9 godina

(Washington, 10. mart 2015 12:18) covekj lepo kaze da evropa mora pomagati grkr jer 10 do 15 hiljada izbeglica stize svake godine, naravno engleze boli dupe nestizu kod njih bas zahvalljujuci grcima e pa ak ih ostave na cedilu i treba da im uvale 100k izbeglica, drugo batalite se price o isterivanju grcke ak evropa izadje rus ce da udje il turcin dakle nece dobro biti, i nelupetajte o tome ko treba da zasuce rukave, grci vise rade i manje odmaraju od vasih favorita nemaca

sasa

pre 9 godina

Eno sve im se tresu gaće od straha u EU. Meni je ustvari zastrašujuće to koliki je diletant na jednoj jako ozbiljnoj funkciji i koliko su naši ljudi neupućeni. Pa sve kad bi tako i bilo, za pola sata se mogu vratiti rampe na granične prelaze. Prelazi i dalje postoje samo su otvoreni. Svaka članica EU ima pravo da po potrebi digne rampu. Policija i ovako i onako nadgleda granice. Sve više mislim da im nije trebalo dati onomad ni dinara pomoći pa bi videli gde bi danas bili i kako bi pričali.

(Vlast)a

pre 9 godina

Jednom davno vasi preci su pustili Turke u Evropu...a sad bi da ucenjujete.
Dok ste trosili vise nego sto ste zaradjivali,sami ste pustili silne Albance da vam budu kucna posluga,a sad pretite.
Mnogo vas volim i vrlo ste mi bliski,ali ne znam kako mozete da zivite sa takvim planovima i idejama.Mozda je ipak najbolje da napustite i euro i Evropu?

Sanja

pre 9 godina

Ovaj bi trebao malo da se podmaze, škripi već od inteligencije. Ako ih EU izbaci iz šengen-zone bice samo gore.
(Realno, 10. mart 2015 18:56)

Nece ih EU pustiti iz geopolitickih razloga. Time bi se otvorio put za sirenje Evroazijske unije na Balkan, a sirenje Ruskog uticaja na Balkan je Nemcima kosmar jos od Bizmarka. I Frankfurter je posao o tome pre par dana.

milos

pre 9 godina

A zašto grci misle da ih ne mogu izbaciti iz eu i šengen zone? Dobro pa je ovaj nije siriza pa eu nece uzeti ga za ozbiljno. Ako ih izbace iz unije i šengen zone ima da im standard pukne ko nama posle raspada juge . To znaju dobro grci i zato su protiv izlaska iz unije i naravno protiv drahme.