Slučaj Nemcov:Osumnjičeni se razneo

Jedan osumnjičeni za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Nemcova razneo se granatom kada ga je policija sinoć opkolila, izvestila je ruska državna televizija.

Izvor: B92

Nedelja, 08.03.2015.

20:14

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Ruska državna TV izvestila je da je 30-godišnji Šavanov aktivirao eksploziv i ubio se u kući u Groznom, gde se blokiran suprotstavljao privođenju, ali da detaljnije informacije od policije nije bilo moguće dobiti.

Jedan od uhapšenih, takođe prema navodima medija, služio je kao pripadnik policije i učestvovao u borbi protiv islamskih pobunjenika, prenosi Njujork Tajms.

Pet osoba osumnjičenih za ubistvo Nemcova uhapšeno je do sada, potvrdio je portparol Ruske istražne komisije, a policija je oko suda u Moskvi pred koji su izvedeni, rasporedila jake snage.

Uhapšeni su Zaur Dadajev, Anzar Kubašev, Šagid Gubašev, Ramzan Bahajev i Tamerlan Eskerhanov. Dadajev je priznao da je učestvovao u ubistvu, a sud mu je odredio pritvor do 28. aprila.

Hapšenja i aktivnosti policije fokusirana su na Severni Kavkaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: