Petrović: Protiv Vlade smo jer...

Mi smo protiv Vlade zato što Vlada nema jasan razvojni ekonomski plan, rekao je u Vestima TV B92 Dušan Petrović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju.

Izvor: B92

Nedelja, 08.03.2015.

18:10

Default images

"Zajedno za Srbiju je parlamentarna opozicija i mi smo protiv Vlade zato što Vlada nema jasan razvojni ekonomski plan. Mi taj plan imamo i o tome govorim svih ovih dana", kažao je Petrović.

On je naveo da se njihov razvojni plan odnosi na promenu poljoprivredne politike, povećanje agradnog budžeta, ulazak u snažan projekat navodnjavanja, proizvodnju biomase, ulazak u posao za energetsku efikasnost, pregovore sa NIS-om da se uloži u pančevačku rafineriju...

"U onome što je ekonomska politika Vlade nema ničega od ovoga. To govorim u Parlamentu dve i po godine. Nailazim na zid ćutanja i mi nemamo razvoj. Dođu vremena kad mora da se štedi, ali štednja sama po sebi nije dovoljna ako nema razvoja”, smatra Petrović.

"Učiniću sve da prozapadna opozicija dođe do zajedničke akcije odnosno akcionog jedinstva i da nađemo zajedničke teme. Suzbijanje tabloidizacije javnog života je druga velika značajna politička stvar. Ja verujem da mi, ako postoji dobra volja, možemo doći do jedne takve sinergije koja će uravnotežiti politički život u Srbiji promeniti ono što svaki dan gledamo u našem javnom i političkom životu", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: