Brod se prevrnuo, 10 se udavilo

Brod s migrantima prevrnuo se kod obale Sicilije, i udavilo se najmanje desetoro ljudi, saopštila je danas Obalska straža.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

11:00

Default images
Ilustracija (Foto: Beta/AP, arhiva)

Obalska straža je spasla 121 stranca, navodi se u saopštenju.

O nesreći je javila posada remorkera kod jedne libijske naftne platforme u Sredozemnom moru, i pritekla u pomoć, kao i brod Obalske straže Italije na kojem je već vilo 318 migranata spasenih tokom prethodne nesreće.

U roku od 24 sata, Obalska straža je obavila sedam operacija i spasla ukupno 941 migranta u Sicilijanskom kanalu, između italijanskog ostrva i sredozemne obale Afrike.

Među preživelima je više od tridesetoro dece i pedeset žena.

Januara i februara 7.882 migranta su stigla do italijanske obale, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dodajući da je to 43 odsto više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, kada je broj migranata već oštro skočio.

Tokom 2014. godine više od 165.000 migranata je došlo do Italije gde ih je krajem februara ove godine, u logorima za izbeglice, bilo više od 67.000.

Sve haotičnije stanje u Libiji izazvalo je povećanje broja izbeglica iz te zemlje, a migranti stižu i iz Eritreja i podsaharske Afrike, odakle beže ka Evropi u nadi da će naći bezbednost i bolji život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: