"Ruska vojska blizu granice UKR"

Finska televizija YLE navodi da je na granici Ukrajine i Rusije snimila konvoj ruske vojske u neposrednoj blizini granice, ali na ruskoj strani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

21:07

Default images

U izveštaju se navodi je u konvoju vojnih kamiona bilo ruskih vojnika, ali i teške artiljerije, dok su pojedini kamioni bili bez ikakvih oznaka.

Takođe, prenose se i reči lokalnih stanovnika, koji navode da je ruska vojska pojačala prisustvo u regionu Rostova, na jugu Rusije od početka rata u Ukrajini, a između ostalog ističu i da su uvereni da ruska vojska snabdeva pobunjenike oružjem, jer na drugi način oni ne bi mogli da ga dobiju.

“Kada smo stigli na granicu, graničari su nam onemogućili snimanje. Pregledali su nam pasoše i rekli nam da možemo da snimamo samo noću. Na kraju, proterali su nas sa granice i rekli da možemo da snimamo sa razdaljine od pet kilometara od granice“, piše u izveštaju.

Ruske vlasti od početka rata demantuju da se u Ukrajini nalazi regularna ruska vojska, uz napomenu da možda ima ruskih državljana koji se bore na strani pobunjeničkih snaga, ali da su oni ili bivši pripadnici vojske ili na taj način koriste godišnje odmore.

Prethodno je i ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio da u Ukrajini ima oko 9.000 ruskih vojnika, a na Međunarodnoj mirovnoj konferenciji u Minhenu pokazao je i ruske pasoše, za koje je tvrdio da pripadaju vojnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: