Danski rabin osudio poziv u Izreal

Glavni rabin Danske izjavio da je razočaran pozivom izraelskog premijera Benjamina Netanijahua evropskim Jevrejima da se usele u Izrael.

Izvor: B92

Nedelja, 15.02.2015.

12:42

Default images
Foto: Beta, AP

"Teror nije razlog preseljenja u Izrael", rekao je rabin Jair Melhior, preneli su izraelski mediji.

nakon dvostrukog oružanog napada u Kopenhagenu, uključujući jedan na sinagogu kome je poginuo mladi čuvar Jevrejin.

Netanijahu je na sednici vlade u Jerusalimu nakon dvostrukog oružanog napada u Kopenhagenu, uključujući i jedan na sinagogu kada je jedan Jevrejin poginuo, pozvao na imigraciju nakon napada.

"Jevreji su ubijeni na evropskom tlu samo zato što su Jevreji. Taj talas napada će se nastaviti. Ja kažem Jevrejima Evrope-Izrael ja vaš dom", rekao je Natenijahu.

Čuvar je ubijen ispred sinagoge tokom ceremonije kasno sinoć nakon što je napadač ubio jednog 55-godišnjeg civila u džez kafeu gde se odrzavo skup podrške slobodi izražavanja.

Izraelski premijer je isti poziv uputio francuskim Jevrejima nakon talasa napada u Parizu u januaru, uključujući četvoricu muškaraca u košer supermarketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: