Porošenko, Merkel, Oland: Mir-hitno

Predsednik Francuske Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel i ukrajinski šef države Petro Porošenko pozvali su na prestanak vatre na istoku Ukrajine.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

19:59

Default images
foto: Beta/AP

To je saopšteno iz kancelarije francuskog predsednika, posle telefonskog razgovora troje visokih zvaničnika.

Oland, Merkel i Porošenko razgovarali su o situaciji u Ukrajini i izrazili su žaljenje zbog neuspeha konsultacija kontakt grupe juče u Minsku.

"Oni su pozvali na hitni prekid vatre", navodi se u saopštenju francuskog predsednika.

Mirovni pregovori čiji je cilj prekid krvoprolića na istoku Ukrajine su prekinuti, i ne planira se njihov nastavak, izjavio je juče u Kijevu ukrajinski izaslanik, bivši predsednik Leonid Kučma.

"Konsultacije u Minsku su završile neuspehom", rekao je Kučma i dodao da lideri proruskih separatista, koji su potpisali prethodni sporazum 5. septembra u Minsku, nisu došli na pregovore, a novi izaslanici su odbili da razgovaraju o novom prekidu vatre i povlačenju teškog naoružanja.

U međuvremenu, rat besni u Donjecku i okolini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: