Mirovićevo izvinjenje Pajtiću

Potpredsednik SNS Igor Mirović izvinio se predsedniku DS Bojanu Pajtiću zbog uvreda dodavši da je "na trenutak počeo da liči na njega".

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

16:09

Default images
Foto: Tanjug

Istovremeno, novosadski odbor SNS je ponovo optužio Pajtića za korupciju.

"Svestan sam da je moja dužnost da podnosim uvrede i da na njih samo odgovaram iznoseći vrednosne sudove. Zbog toga se iskreno izvinjavam svima koje su moje reči povredile, a posebno Bojanu Pajtiću jer sam izjavama, za trenutak, počeo da ličim na njega iako mi to nije namera", naveo je Mirović.

Mirović je juče, odgovarajući na tvrdnju Demokratske stranke (DS) da je potpredsedniku Skupštine Vojvodine Milivoju Vrebalovu nudio da napusti tu stranku u zamenu za novac, izjavio da "laži Bojana Pajtića Vojvodinu vode u sunovrat", da je Pajtić "psihopata i umobolnik" koji lažno optužuje i kleveta Mirovića.

Mirović je danas u izjavi za javnost naveo da je u tom odgovoru upotrebio "prejake reči".

"Iako sam duže vreme izložen teškim uvredama od strane Pajtića i DS, uključujući i poslednju koju su mi uputili juče u zvaničnom saopštenju, upotrebio sam u odgovoru prejake reči koje nikada ranije u svom političkom delovanju nisam upotrebio", piše funkcioner SNS.

Dodao je da se nada da će DS i Bojan Pajtić prestati da ga vređaju, kao što je on "sam smogao snage da se izvini zbog prejakih izjava".

"Istovremeno, nastaviću da predvodim političku borbu za promene u Vojvodini s još većim angažovanjem", poručio je Mirović.

Mirović i Pajtić su u duel ušli nakon jučerašnjeg hapšenja člana Predsedništva Demokratske stranke (DS) Milivoja Vrebalova, koji je danas pušten, i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčila Milovića. Pajtić je najavio tužbu protiv Mirovića.

SNS: Kamenica 2 žarište Pajtićeve korupcije

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad saopštio je da bolnica "Kamenica 2", koja je sedam godina u izgradnji, pokazuje "svu trulež režima Bojana Pajtića u Vojvodini" i predstavlja "žarište korupcije Pajtićevog režima".

U saopštenju se kaže da je zaustavljena nabavka novih linearnih akceleratora koji treba da spasu živote 2.245 Vojvođana obolelih od raka, zbog, kako se navodi, protekcionaštva.

"Pajtićevi službenici ponovo su pokušali da izigraju proceduru nabavke opreme u korist svog dobavljača. "Kamenica 2" je projekat za krađu vojvođanskih para, a ne za lečenje Vojvođana. Dok su provizije prioritet, najteži bolesnici uzalud čekaju Pajtićevu milost", piše u saopštenju.

Kako se navodi, Pokrajinska vlada "rešila je da potroši još najmanje 20 miliona evra za završetak "Kamenice 2", od čega će veliki deo, kao i do sada, završiti u džepovima odnarođenih političara".

Novosadski naprednjaci ističu da je Pajtić 2008. godine, kada je postavio kamen temeljac za izgradnju "Kamenice 2" kazao da će bolnica ukupno koštati 18,3 miliona evra, a da je još iste godine objavio da će koštati 20 miliona, pa 22 miliona, a sada, sedam godina kasnije, kako stoji u saopštenju, "saznajemo da će koštati duplo – najmanje 33,3 miliona evra".

Odgovor na pitanje zbog čega je cena gradnje "Kamenice 2" udvostručena, po naprednjacima, može dati jedino policija.

Iz SNS-a ističu da je u 2008. godini Pajtić obećao da će navedena bolnica biti gotova do kraja 2009, te da je pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović krajem 2013. godine obećala da će "Kamenica 2" početi da radi u aprilu 2014, a da bolnica još nije završena niti se vidi kada će početi sa radom i da pri tome ni Pajtić ni Kopitovićeva ne podnose ostavke.

"Iako je samo za izgradnju spiskano 13,3 miliona evra, građevinski radovi u Kamenici 2 nisu kompletirani do danas. Zašto Pajtić ne odvede novinare svoje vojvođanske televizije da slikaju u kakvom je trenutno stanju objekat Kamenice 2? Zato da Novosađani i Vojvođani ne saznaju da tamo nisu u svim prostorijama postavljeni podovi, da su u tavanicama zazidani kablovi koji su ispali suvišni, da je nameštaj u budućoj angio-sali montiran na goli beton, da će prostorije izgrađene ispred bunkera za linearne akceleratore morati da se ruše da bi mogla da se unese kabasta oprema", piše u saopštenju.

Srpska napredna stranka ističe da "Pajtić krije kriminalni podatak da kvadratni metar u Kamenici 2, iako radovi još nisu završeni, bez opreme, već sada košta 3.500 evra".

"Pajtić i njegov kabinet od svoje verne poslaničke DS većine u Skupštini AP Vojvodine, na poslednjem zasedanju, dobili su 20 miliona evra da ih potroše za iste stvari za koje su ranije tvrdili da koštaju dodatnih 18,3 miliona evra u odnosu na početnu vrednost investicije. Ako im ne bude dosta 20, uzeće još par miliona evra, kako su navikli", dodaje se u saopštenju.

U SNS naglašavaju da se ne zna kada će "Kamenica 2" biti završena, ali se zna da novac curi u "džepove korumpiranih političara" .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: