U dva grada 3.000 odloženih suđenja

U Osnovni sud u Paraćinu, posle četiri i po meseca štrajka, vraćaju se advokati i počinju suđenja, a čeka ih 3.000 odloženih predmeta iz Paraćina i Ćuprije.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2015.

11:55

Default images

Biće potrebno mnogo vremena da se suđenje dovede u normalu ocenjuju i advokati i sudije.

U ova dva grada u Pomoravlju radi 69 advokata.

Advokati od petka u Osnovnom sudu u Paraćinu preuzimaju predmete, vrše uvid u predmete i dogovaraju sa sudijama oko početka rada.

Jedan takav sastanak advokata i sudija održan je u petak u Osnovnom sudu u Praćinu.

Portparol Osnovnog suda u Paraćinu Drgana Pavlović izjavila je novinarima da je zbog štrajka advokata u ovom sudu odloženo oko 3.000 suđenja.

"Od obustave rada advokata, do sada je odloženo oko 3.000 suđenja", rekla je Pavlović i ocenila da je "izuzetna spremnost kako sudija zaposlenih u ovom sudu tako i advokata za početak sudujenja, ali i rešavanja nekih tehničkh problema koji su nastali zbog obustave rada".

Ona je ukazala da će doći i do "preklapanja" nekih zakazanih suđenja i pozvala advokate na razumevanje i saradnju "jer smo tu zbog građana, kako oni tako i mi".

Advokat Vidoje Stojanović je rekao da je štrajk advokata "bio opravdan iz razloga što smo tražili da se ispune zahtevi koji su u prvom redu u korist naroda, građana naše Srbije, a posle i advokata i ostalih organa u pravosuđu".

Sigurno da će trebati nekoliko meseci i nama i sudovima da se posao vati u normalu, rekao je on.

"Trebaće nekoliko meseci da se sudovi potpuno vrate u obavljanje svojih poslova, narvano i mi advokati, jer ima dosta odloženih suđenja. To mora sada sve da se zakaže, neki su i zakazani, a neki nisu, neki će morati da se preklapaju. Biće tu poteškoća ali u svakom slučaju mi smo raspoleženi da se to dovede u normalu, sudovi su raspoloženi, sudije takođe", rekao je Stojanović.

"Mogu da kažem da je ovo jedini štrajka u državi koji je naišao na opštu podrsku kako profesije, ne samo advokature, već i kompletnog pravosuđa, i naših građana. Svima se zahvaljujemo na podršci", rekao je Stojanović novinarima.

U sudskim pisarnicama je gužva od petka, od najave obustave štrajka i povratka advokata u sudnice, napominju u Osnovnom sudu u Paraćinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: