"Odnosi Obame i Putina sve lošiji"

Izjava Vladimira Putina da je Rusija medved čije zube i kandže pokušavaju da polome SAD najavljuje pogoršanje odnosa dve velike sile, piše CNN.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

13:47

Default images

Američki medij smatra da nema naznaka toga da će biti ikakvih pomaga u dijalogu Rusije i SAD, što predsednik SAD Barak Obama smatra velikim problemom.

CNN navodi da Rusija nije supersila kakva je bila za vreme Hladnog rata, ali da se “ne sme šaliti“ sa njom, s obzirom na to da poseduje više od 1.600 nuklearnih bojevih glava i da predstavlja geopolitičku senku nad Evropom.

Bela kuća je reagovala na Putinovo izlaganje na konferenciji za novinare rečima da je Putinov revizionistički narativ problematičan, ali potpuno neuverljiv.

“Predsednik Putin je ponovo pokušao da prebaci krivicu za konflikt u Ukrajini“, rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

CNN podseća da je pred Obamom odluka o potpisivanju novih sankcija Rusiji, kao i najavljeno slanje pomoći Ukrajini, što bi moglo još više da pogorša ionako klimave odnose dvojice lidera.

Takođe, ističe se da je Putin pojačao svoju antizapadnu politiku povratkom na mesto predsednika Rusije 2012. godine, što je potvrđeno i na samitu G20 u Brizbejnu, koji je Putin napustio pre ostalih svetskih lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: