Moskva: Pritisci nemaju perspektivu

Rusija je izrazila nadu da će SAD ukinuti sankcije Kubi i "drugim zemljama" posle odluke predsednika SAD Baraka Obame da normalizuje odnose s Havanom.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

09:46

Default images

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova se nada da će uslediti "potpuno ukidanje trgovinskog embarga SAD prema Kubi, koji je na snazi od 1961. godine".

"Američki predsednik je priznao da dugogodišnji pokušaji da se izoluje Kuba nisu dali rezultate", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako se dodaje, "ostaje nam da se nadamo da će Vašington ubrzo shvatiti da slične sankcije i pritisak na druge zemlje nemaju perspektivu".

Moskva je ocenila i da je sinoć objavljena normalizacija odnosa u interesu i Kube i SAD, kao i međunarodne bezbednosti, preneli su ruski mediji.

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je sinoć da je to najznačajnija promena američke spoljne politike za više od pola veka, i da dosadašnja politika nije koristila američkim interesima.

Predsednik Kube Raul Kastro pozdravio je obnavljanje odnosa sa SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: