KiM dobija institucije ove nedelje

Ove nedelje će biti formirane kosovske institucije, a očekuje se da od danas radne grupe DSK i DPK rade na planu i programu nove vlade, pišu prištinski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

13:11

Default images

Mediji navode da će DSK i DPK dobiti po osam ministarstava dok će četiri pripasti nealbanskim zajednicama.

Očekuje se da će krajem sedmice biti sazvana konstituivna skupština Kosova gde će se birati predsednik i potpredsednici skupštine Kosova, kao i vlada Kosova.

Kako se najavljuje, istog dana će biti formirani organi skupštine Kosova i vlada Kosova, prenose mediji u Prištini.

Kako mediji spekulišu, i DSK i DPK će dobiti po osam ministartsva, a četiri ministarstva će pripasti nealbanskim zajednicama.

DSK je, tvrde mediji, pored funkcije premijera tražio i ministartsvo finansija, plus još sedam ministartsva.

Ako je verovati toj matematičkoj kombinatorici, od četiri ministarstva za nealbanske zajednice tri će pripasti Srbima. Srbi su i do sada imali tri ministarstva (Ministartsvo za zajednice i povratak, Ministartsvo za socijalna pitanja i rad i Ministartsvo bez portfelja), ali su imali i mesto zamenika premijera.

Predsedavajuća skupštine Flora Brovina je rekla da kada bude okončan rad radne grupe dve partije onda će biti sazvana skupština Kosova, najavljajući da to može biti u četvrtak 27. novembar, prenose mediji.

U međuvremeno, jutros su na svim kancelarijama DSK po Kosovu osvanule parole "Isa stara lisica", što je izraz revolta dela članstva te partije zbog koalicije sa DPK Hašima Tačija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: