Nikolić u poseti Emiratima

Predsednik Tomislav Nikolić je od danas u dvodnevnoj radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na poziv prestolonaslednika Abu Dabija Muhameda bin Zajeda.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

09:10

Default images

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Nikolić će se tokom posete sastati sa Bin Zajedom, koji je i zamenik komandanta oružanih snaga UAE, i sa šeikom Nahjanom al Nahjanom, ministrom kulture i omladine.

Takođe, predsednik Srbije razgovaraće sa, kako je saopšteno, direktorima predstavništva Energoprojekta iz Abu Dabija, Dubaija i Dohe, predviđen je i sastanak sa Jusufom Alijem, vlasnikom kompanije "Lu Lu".

Nikolić će, na poziv Bin Zajeda, posmatrati trku Formule 1 za veliku nagradu Abu Dabija, navodi se u saopštenju.

Ljajić u Saudijskoj Arabiji o investicijama

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić takođe je u zvaničnoj poseti Saudijskoj Arabiji, na poziv prestolonaslednika te države Salmana bin Abdulaziza Al Sauda.

Ljajić i Al Saud razgovaraće o unapređenju ukupne saradnje dve države, kao i o mogućnostima za investicije privrednika iz Saudijske Arabije u Srbiji i potencijalima za povećanje obima robne razmene.

Ministar će se tokom posete Rijadu sastati i sa direktorom Borda za turizam i kulturnu baštinu sultanom bin Salmanom Abdulazizom Al Saudom, sa kojim će razmotriti šanse za dolazak većeg broja turista iz Saudijske Arabije u Srbiju, a planiran je susret sa ministrom privrede Mohamedom Al Džaserom.

Ljajić će posetiti i jednu od najvećih saudijskih državnih kompanija iz oblasti prehrambene industrije "Salik", gde će razgovarati o mogućnostima za izvoz srpskih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na tržište te zemlje, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: