Nedelja, 23.11.2014.

09:10

Nikolić u poseti Emiratima

Predsednik Tomislav Nikolić je od danas u dvodnevnoj radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na poziv prestolonaslednika Abu Dabija Muhameda bin Zajeda.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ u poseti Emiratima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

DEKINE - PRINCEZE- MILICA - KSENIJA - LENKA

pre 9 godina

Svakako da prijateljske odnose koji imamo sa UAE, moramo iskoristiti na najbolji moguci naci u sta apsolutno nemam nikakvu sumnju da predsednik Srbije Tomislav Nikolic ce to i uciniti. Naravno da moramo nastaviti na polju uspostavljanja unapredjenja poslovne saradnje, u oblastima od kojih koristi mogu imati obe zemlje, pogotovu mi kojima je svaka pomoc i saradnja dobro dosla. Koliko vidim da postoji interesovanje za nasim proizvodima, kao i zelja da isti budu plasirani na trsiste Emirata, ovo bi mogao biti veliki korak za osvajanje novog trzista, a ujedno i ostvarivanje dobrog profita za nase poljoprivredne proizvodjace, jer imamo mi sta da im ponudimo, a time bi se povecala i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda.

Gloginja

pre 9 godina

Iskren prijateljski odnos koji gajimo sa arapima nastavlja da nam donosi benefite, ovoga puta nam povećava izvoz prehrambenih proizvoda.

Profesorka

pre 9 godina

Ovu posetu predsednika Srbije Emiratima treba iskoristiti da bi se unapredila saradnja dve države kao i da bi se razmortrile mogućnosti za investicije privrednika iz Saudijske Arabije u Srbiji i potencijali za povećanje obima robne razmene.

Milomir

pre 9 godina

Ova poseta je sigurno dokaz obostranog zadovoljstva po pitanju dosadašnje saradnje dve zemlje ali i želje za daljim unapređenjem odnosa. To je veoma značajno za našu zemlju jer je reč o jednoj od zemalja koje su najveći svetski investitori. Sigurno da tu ima još puno, puno mogućnosti... podržavam.

DIJAMANT

pre 9 godina

Abu Dabi je ovaj vikend centar sveta za mnoge značajne i uspešne, poslovne i političke,ljude i grupacije koje jednim delom povezuje i Formula 1,a imati zvaničnu delegaciju na tom skupu može biti isključivo pozitivno i produktivno.Srpsku delegaciju predvodi predsednik Republike i ,sviđalo se to svima ili ne,je ogromna počast.S druge strane,UAE su dosad uložile prilično zdravih investicija i to otkad je Nikolić predsednik pa poziv i ne čudi.

bariton

pre 9 godina

Srbija nije zemlja koja može mnogo da probira, s kim će, na koji način sarađivati. Obzirom u kakvoj smo situaciji, svaka saradnja sa zemljama koje imaju tržište otvoreno za naše proizvode/usluge, može nam samo koristiti. Ne sumnjam da će naši predstavnici raditi u našem interesu, a svaki promet, izvoz, za Srbiju znači samo korak više...sreća pa još uvek imamo šta da ponudimo.

ALEX

pre 9 godina

Abu Dabi je ovaj vikend centar sveta za mnoge značajne i uspešne, poslovne i političke,ljude i grupacije koje jednim delom povezuje i Formula 1,a imati zvaničnu delegaciju na tom skupu može biti isključivo pozitivno i produktivno.Srpsku delegaciju predvodi predsednik Republike i ,sviđalo se to svima ili ne,je ogromna počast.S druge strane,UAE su dosad uložile prilično zdravih investicija i to otkad je Nikolić predsednik pa poziv i ne čudi.

PLEONAZAM

pre 9 godina

Momenat obostranog interesa kao i prijateljstva se mora maximalno iskoristiti, tako da je ovo idealna šansa da se podigne srpska ekonomija koja je bila u ponoru proteklih 15-ak godina!

Irina Novi Sad

pre 9 godina

U Srbiji se stvara povoljna atmosfera za strana ulaganja i izvoz, i to treba maksimalno iskoristiti. To je upravo ono što rade predsednik i premijer Srbije. Kao veoma bogata zemlja, Emirati bi mogli biti vrlo znacajni za ekonomski razvoj Srbije.

SRPKINJA

pre 9 godina

Diplomatsko angazovanje je od velikog znacaja za ekonomski zdrav sistem nase zemlje.Nadamo se d ace investitori iz Emirata pomoci raznim ulaganjima nasu zemlju.Oni imaju novcanih sredtava I moc, a mi imamo radnu snagu,inteligenciju I volju.

KUBA

pre 9 godina

Pametno promovisanje nase zemlje u ovako atraktivnoj I uspesnoj drzavi kakvi su Emirati znacajno pogoduje nasoj zemlji u brojnim mogucnostima koje ona pruza. Nadamo se da je ova Nikoliceva poseta u mnogo cemu blagorodna za Srpsku privredu.

Mili33

pre 9 godina

Emirati su veoma bogata zemlja, i to što žele saradnju sa nama samo govori o tome da se Srbija menja, i da se stvaraju povoljni uslovi za strana ulaganja i investicije! To je od velikog značaja i interesa za ekonomski razvoj naše zemlje!!!

Cakana

pre 9 godina

Dobra saradnja sa Emiratima mora krenuti daljim jos boljim tokom. Ova predsednikova poseta upravo to ima i za cilj. Oni koji ovo mogu da kritikuju ocigledno ne znaju nista o znacaju medjunarodnih odnosa.

RasTerš

pre 9 godina

Svaka radna i prijateljska poseta stranim državama predstavlja još jednu šansu za dogovor o ulaganju stranih investitora u našu zemlju, kao i proširenje robne razmene. Za razliku od prethodne vlade gde je Tadić išao u posete da se manekeniše, Nikolić isključivo svoje posete koristi kako bi uradio nešto dobro za svoju državu i narod, naravno u domenu ovlašćenje predsednika Srbije.

Labud

pre 9 godina

Nikolićeva poseta Emiratima je od izuzetnog značaja za našu zemlju, u to nema sumnje. Moramo razvijati prijateljske odnose i saradnju dveju zemalja, jer samo tako možemo možemo napredovati i razviti se u normalnu državu. Nadam se da ćemo u tome uskoro i uspeti.

Vatromet

pre 9 godina

Srbiji je potrebna saradnja sa svim zemljama sveta i ta saradnja treba da bude u obostranom interesu.Srbija od Emirata ce imati puno koristi kroz razne projekte.

Branislava K.

pre 9 godina

Treba odrzavati sto bolje i cvrsce veze sa Emiratima jer su razvijena i bogata zemlja koja Srbiji moze da pomogne unapredjenjem ekonomskih odnosa izmedju dve zemlje.

Davidoff

pre 9 godina

U Srbiji se stvara povoljna investiciona klima, i to treba maksimalno iskoristiti, i privući sve zainteresovane strane investitore! To je upravo ono što rade predsednik Nikolić i premijer Vučić! A Emirati su veoma bogata zemlja, i njihova ulaganja bi bila poželjna za Srbiju!

Mirjana 36

pre 9 godina

Srbija ima šta da ponudi i izveze, samo to treba prezentovati i uraditi. Ova Vlada je na dobrom putu da privlaci sve vise stranih investitora i da se proizvodi iz nase zemlje plasiraju na sve vise stranih trzista.

Kafica

pre 9 godina

Oko jedne stvari se svi mozemo sloziti, a to je da su nam potrebne strane investicije i ulaganja u nasu privredu, zato trebamo podrzati svaki pokusaj pomocije nase zemlje i svaki pokusaj dovodjenja stranih investitora.

Mary

pre 9 godina

Poseta Saudijskoj Arabiji i Emiratima ce sigurno biti plodotvorna. Postoje velike sanse za izvoz prehrambenih proizvoda na to trziste i dolazak turista iz Arabije u Srbiju.

vlajko.rs

pre 9 godina

UAE je, pored EU i Rusije, najvazniji partner Srbije. Zbog finansijske stabilnosti ove drzave Srbija mora da na jos veci stepen podigne saradnju sa ovom drzavom koja je uzgred vodeća sila arapskog sveta.

Borivoje

pre 9 godina

Pred Srbijom je izvesna buducnost koju moramo da iskoristimo. Srbija kao poljoprivredna zemlja ima potencijala da se ponovo vrati na vrh lestvice po izvozu hrane svuda u svetu. Nas proizvod je pre svega kvalitetan jos da se ulozi u bolju tehnologiju i lako bi osvojili trziste. To arapski svet prepoznaje i spremni su i da uvoze od nas ali i da ulazu u proizvodnju

Ivon@

pre 9 godina

Ovo je odlicna prilika da Srbija iskoristi tradicionalno dobre odnose sa Emiratima i unapredi ekonomsku saradnju dve zemlje. Od toga ce nasa zemlja imati visestruke koristi.

kafica

pre 9 godina

Ova poseta moze da da samo pozitivne rezultate po nas...toga su svesni i oni koji zbijaju sale i omalovazavaju NIkolica.Verovatno zato tako i pisu,bolece ih jos jedan uspeh u nizu...

SašaGrujić

pre 9 godina

Značaj UAE u Aziji i arapskom svetu ne treba posebno isticati. Ovo je jedinstvena prilika da se Srbija vrati u zemlje sa kojima je do pre dve-tri decenije imala izuzetne političko-ekonomske odnose. Na predsedniku je da intezivira razgovore i da izbori što povoljniji status za privrednike koji bi uspeli da nađu plasman za svoju robu na tržište Emirata.

radoman

pre 9 godina

Premijer i Vlada stvaraju polvoljnu klimu za ulaganja stranih investitora. To znači za narod, nova radna mesta! Ova Vlada zna da radi u interesu svojih građana.

11482

pre 9 godina

Saradnju sa UAE smo već imali i pokazala se kao uspešna,svaki nastavak i unapredjenje saradnje,kao i očuvanje tradicionalnog prijateljstva,donosi dobrobit Srbiji i mogućnosti oporavka privrede.

Margareta

pre 9 godina

Treba ceniti ispruženu ruku prijateljstva i mogućnosti koje nam se otvaraju kroz saradnju sa UAE. Ovo nisu turističke posete i „dangubljenje“, kao što smo to navikli od Tadića i njegove svite, ovi ljudi rade svoj posao punom parom i najbolje što mogu.

wolf

pre 9 godina

LuLu Hipermarket" sa svojih 110 maloprodajnih i velikoprodajnih objekataširom UAE idealan je poslovni partner za naše kompanije u prehrambenom sekotru kao što su: Karneks, Bambi, Swis Lion, Soko-štark ...
Ova poseta Emiratima Tomislava Nikolića i Rasima Ljaića je u pravo vreme.
Treba pomoći sa najvišeg državnog vrha da se ugovori proizvodnja i ulaganje u naše kompanije za narednu poljoprivrednu sezonu.

Ekolog

pre 9 godina

Cinjenica je da su odnosi nasih zemalja u usponu, ali sigurno je da uvek moze vise i bolje. Vazno je da smo dokazali svetu da nasa drzava moze pruziti sigurnost investitoru i povoljnu poslovnu klimu.

Moljci pojeli dugmad

pre 9 godina

Prijateljstvo sa UAE treba maximalno gajiti, odrzavaati i unapredjivati! Svaka prica sa njima je potencijalna investicija!

Andjela

pre 9 godina

Ovo je prilika da se zahvali na dosadašnjoj pomoći emirata, ali i sklopi neki novi posao jer investicije iz UAE su jako značajne za Srbiju.

deskoBUuk

pre 9 godina

Osim najvažnijih tema-investiranje u Srbiju, bitno je što će se voditi razgovori i razmotriti šanse za dolazak većeg broja turista iz Saudijske Arabije u Srbiju. Srbija ima i te akko mesta vredna poseta, a svakako bi nam značilo i da urode plodom planirani razgovori o mogućnostima za izvoz srpskih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na tržište Ermirata. Sve u svemu, bitna poseta i još bitnije teme.

tatatatira

pre 9 godina

bitno je da se putuje i da se prica kako smo mi pogodna zemlja za investicije samo tako neko ce i ulagati sedenje kod kuce nikom dobra donelo nije

gospojinkaPO

pre 9 godina

Važna poseta, jer je dokazano da Emirati vide Srbiju kao zanimljivo tržište i zemlju s kojom žele da vode razgovore o unapređenju ukupne saradnje dve države, kao i o mogućnostima za investicije njihovih privrednika u Srbiji i potencijalima za povećanje obima robne razmene.

bojanilo

pre 9 godina

Očigledno da su odlični lični odnosi premijera Srbije i šeika Muhameda bin Zajeda doveli do jačanja bilaateralnih odnosa dve države. Taj primer pokazuje koliko mogu biti značajni u savremenoj međunarodnoj politici lični odnosi ljudi koji odlučuju o bitnom stvarima

Marko

pre 9 godina

Pa koliko primećujem prateljstva sa Arapima, kinezima pa i Rusima nam sasvim idu od ruke a uvek naiđemo na neko uslovljavanje kod zapadnih zemalja.

britka

pre 9 godina

Trenutno su dobri odnosi sa UAE najbolje što je moglo da nam se desi. To je strateški dobro, ne samo zbog ekonomskie koristi koju Srbija ostvaruje ovom saradnjom, već i zbog činjenice koliko stranog kapitala stoji u UAE, pa su samim tim i odnosi sa najmoćnijim državama i UAE stabilni.

HanaBb

pre 9 godina

Bitna poseta i radi jačanja saradnje, a i zbog investicija koje u Srbiju dolaze iz Emirata. Srbija je sada prijatelj i sa istokom i sa zapadom i sa bogatim i jakim zemljama kao što su Emirati, te je svakako bitno negovati dobre odnose s onim zemljama koje mogu svojim uticajem i ulagenjem da ekonomski osnaže Srbiju.

djole

pre 9 godina

Mozes da prica ko sta hoce ali cinjenica je da je on predsednik u pravom smislu te reci.Ponasa se u skladu sa svojom funkcijom,ne izlazi iz svojih nadleznosti i ne mesa se u sve kao sto su to radili neki bivsi predsednici,a sto je najbitnije Srbiju na najlepsi i najbolji moguci nacin predstavlja svima!

barbika

pre 9 godina

Sigurna sam da ce i ovoga puta biti neka dobra invasticija u nasu zemlju.Sto se tice formule 1,tu ce biti svetski dzet-set a u neformalnim razgovorima se svakako vise postigne.Ova poseta je bitna i da se izmedju ostalog privucu turisti iz Emirata.Srbija svakako ima mesta koja su dobra za posetiti.

dobri

pre 9 godina

UAE su i više nego zainteresovani da ulažu kapital u Srbiju, a svaki vid investicije nam je dobrodošao. Na taj način, razvija se i zainteresovanost kod drugih stranih investitora, što je odlična stvar za Srbiju.

CezarMilan

pre 9 godina

Ovo je jedna zdrava saradnja i Srbiji već uveliko pokazatelj da se mora nastaviti. UAE ulaže svoj kapital u Beograd na vodi, a da ne pominjemo ugovor kojim je stvorena ErSrbija, zbog čega nam ceo region zavidi.

@Jagoda@

pre 9 godina

Srbiji su investitori preko potrebni, tako da ova poseta može doprineti ojačanju saradnje dveju zemalja i dolazak novih investotora. Posebno je značajno to što će ministar Ljajić razgovasrati o izvozu srpskih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na tržište te zemlje.

maki

pre 9 godina

Ceo region se ubija da privuče njihovu pažnju, a oni sa Srbijom već uveliko sarađuju. Od ove saradnje imamo debelu korist i takve strateške partnere treba negovati.

beba

pre 9 godina

Za Srbiju je od izuzetnog značaja da diversifikuje svoju ekonomsku saradnju. Činjenica je da je EU naš glavni spoljnotrgovinsski partner koji učestvuje u ukupnoj robnoj razmeni sa 2/3, ali jako su nam potrebne investicije i iz bogatih država kao što je ova naftom bogata arapska država

LBJ

pre 9 godina

Ocekujem uspesnu posetu naseg drzavnog vrha. Nadam se da ce predvidjeni razgvori s privrednicima uroditi plodom i da cemo privuci jos neku investiciju.

RodjO

pre 9 godina

Zapadne zemlje u zemljama nesvrstanih traže šansu za svoje širenje. I naša privreda ima šansu i treba da je koristi. Naša vojna industrija ima projekte i treba da se izborimo na tim tržištima. Možemo da ponudimo proizvode istog kvaliteta a jeftinije. Smao nam treba kapital i da obnovimo vojnu industriju i kapacitete.

Boro9

pre 9 godina

Saradnju sa Emiratima treba razvijati i to je naša šansa. Tržište na kome možemo postići proboj su temlje Afrike i Azije. Te zemlje dobro pamte SFRJ i to treba da forsiramo i koristimo.

Dinaa

pre 9 godina

UAE su pokazali svoju dobru volju kupujući našeg gubitnika JAT i svojim ulaganjem a našim zalaganjem je stvorena uspešne kompanija. Ovakva vrsta pomoći je dobrodošla i lepo je što naš politički vrh ima tendenciju da te prijateljske odnose sa UAE i dalje unapređuje.

tupson putuje o drzavnom trosku

pre 9 godina

Ej Ljajicu, ajmo u Arapske zemlje; znas da nikada nisam bio tamo. Dragica mi probi glavu, oce i ona da vidi Dubai i neku Budzu arapsku. Kaze najveca zgrada... Sutnuli Vucica pa ako mozes ti neku rec da kazes za nas; znas da nemamo vise para... mora da se prosi...

Todor

pre 9 godina

Vec ugovoreni posao sa UAE u vezi izgradnje Beograda na vodi, je pocetak plodne saradnje izmedju dve drzave koji ce se ovom posetom naseg predsednika i ministra dodatno prosiriti.

Higija

pre 9 godina

Tomisav Nikolić i Aleksandar Vučić zaista rade kao pravi tim, i rade na privlačenju stranih investicija. Svaka investicija je dobrodošla u Srbiju, a ovo je još jedan povod da se pred izgradnju Beograda na vodi poseti UAE. Ovo je lepa vest za građane Srbije. Svaka investicija je dobrodošla u Srbiju,i može da smanji ezaposlenost građana Srbije.

RasTerš

pre 9 godina

Svaka radna i prijateljska poseta stranim državama predstavlja još jednu šansu za dogovor o ulaganju stranih investitora u našu zemlju, kao i proširenje robne razmene. Za razliku od prethodne vlade gde je Tadić išao u posete da se manekeniše, Nikolić isključivo svoje posete koristi kako bi uradio nešto dobro za svoju državu i narod, naravno u domenu ovlašćenje predsednika Srbije.

Mirjana 36

pre 9 godina

Srbija ima šta da ponudi i izveze, samo to treba prezentovati i uraditi. Ova Vlada je na dobrom putu da privlaci sve vise stranih investitora i da se proizvodi iz nase zemlje plasiraju na sve vise stranih trzista.

Kafica

pre 9 godina

Oko jedne stvari se svi mozemo sloziti, a to je da su nam potrebne strane investicije i ulaganja u nasu privredu, zato trebamo podrzati svaki pokusaj pomocije nase zemlje i svaki pokusaj dovodjenja stranih investitora.

RodjO

pre 9 godina

Zapadne zemlje u zemljama nesvrstanih traže šansu za svoje širenje. I naša privreda ima šansu i treba da je koristi. Naša vojna industrija ima projekte i treba da se izborimo na tim tržištima. Možemo da ponudimo proizvode istog kvaliteta a jeftinije. Smao nam treba kapital i da obnovimo vojnu industriju i kapacitete.

wolf

pre 9 godina

LuLu Hipermarket" sa svojih 110 maloprodajnih i velikoprodajnih objekataširom UAE idealan je poslovni partner za naše kompanije u prehrambenom sekotru kao što su: Karneks, Bambi, Swis Lion, Soko-štark ...
Ova poseta Emiratima Tomislava Nikolića i Rasima Ljaića je u pravo vreme.
Treba pomoći sa najvišeg državnog vrha da se ugovori proizvodnja i ulaganje u naše kompanije za narednu poljoprivrednu sezonu.

Davidoff

pre 9 godina

U Srbiji se stvara povoljna investiciona klima, i to treba maksimalno iskoristiti, i privući sve zainteresovane strane investitore! To je upravo ono što rade predsednik Nikolić i premijer Vučić! A Emirati su veoma bogata zemlja, i njihova ulaganja bi bila poželjna za Srbiju!

kafica

pre 9 godina

Ova poseta moze da da samo pozitivne rezultate po nas...toga su svesni i oni koji zbijaju sale i omalovazavaju NIkolica.Verovatno zato tako i pisu,bolece ih jos jedan uspeh u nizu...

Vatromet

pre 9 godina

Srbiji je potrebna saradnja sa svim zemljama sveta i ta saradnja treba da bude u obostranom interesu.Srbija od Emirata ce imati puno koristi kroz razne projekte.

Ivon@

pre 9 godina

Ovo je odlicna prilika da Srbija iskoristi tradicionalno dobre odnose sa Emiratima i unapredi ekonomsku saradnju dve zemlje. Od toga ce nasa zemlja imati visestruke koristi.

dobri

pre 9 godina

UAE su i više nego zainteresovani da ulažu kapital u Srbiju, a svaki vid investicije nam je dobrodošao. Na taj način, razvija se i zainteresovanost kod drugih stranih investitora, što je odlična stvar za Srbiju.

barbika

pre 9 godina

Sigurna sam da ce i ovoga puta biti neka dobra invasticija u nasu zemlju.Sto se tice formule 1,tu ce biti svetski dzet-set a u neformalnim razgovorima se svakako vise postigne.Ova poseta je bitna i da se izmedju ostalog privucu turisti iz Emirata.Srbija svakako ima mesta koja su dobra za posetiti.

Higija

pre 9 godina

Tomisav Nikolić i Aleksandar Vučić zaista rade kao pravi tim, i rade na privlačenju stranih investicija. Svaka investicija je dobrodošla u Srbiju, a ovo je još jedan povod da se pred izgradnju Beograda na vodi poseti UAE. Ovo je lepa vest za građane Srbije. Svaka investicija je dobrodošla u Srbiju,i može da smanji ezaposlenost građana Srbije.

HanaBb

pre 9 godina

Bitna poseta i radi jačanja saradnje, a i zbog investicija koje u Srbiju dolaze iz Emirata. Srbija je sada prijatelj i sa istokom i sa zapadom i sa bogatim i jakim zemljama kao što su Emirati, te je svakako bitno negovati dobre odnose s onim zemljama koje mogu svojim uticajem i ulagenjem da ekonomski osnaže Srbiju.

tatatatira

pre 9 godina

bitno je da se putuje i da se prica kako smo mi pogodna zemlja za investicije samo tako neko ce i ulagati sedenje kod kuce nikom dobra donelo nije

Todor

pre 9 godina

Vec ugovoreni posao sa UAE u vezi izgradnje Beograda na vodi, je pocetak plodne saradnje izmedju dve drzave koji ce se ovom posetom naseg predsednika i ministra dodatno prosiriti.

beba

pre 9 godina

Za Srbiju je od izuzetnog značaja da diversifikuje svoju ekonomsku saradnju. Činjenica je da je EU naš glavni spoljnotrgovinsski partner koji učestvuje u ukupnoj robnoj razmeni sa 2/3, ali jako su nam potrebne investicije i iz bogatih država kao što je ova naftom bogata arapska država

11482

pre 9 godina

Saradnju sa UAE smo već imali i pokazala se kao uspešna,svaki nastavak i unapredjenje saradnje,kao i očuvanje tradicionalnog prijateljstva,donosi dobrobit Srbiji i mogućnosti oporavka privrede.

Branislava K.

pre 9 godina

Treba odrzavati sto bolje i cvrsce veze sa Emiratima jer su razvijena i bogata zemlja koja Srbiji moze da pomogne unapredjenjem ekonomskih odnosa izmedju dve zemlje.

Margareta

pre 9 godina

Treba ceniti ispruženu ruku prijateljstva i mogućnosti koje nam se otvaraju kroz saradnju sa UAE. Ovo nisu turističke posete i „dangubljenje“, kao što smo to navikli od Tadića i njegove svite, ovi ljudi rade svoj posao punom parom i najbolje što mogu.

britka

pre 9 godina

Trenutno su dobri odnosi sa UAE najbolje što je moglo da nam se desi. To je strateški dobro, ne samo zbog ekonomskie koristi koju Srbija ostvaruje ovom saradnjom, već i zbog činjenice koliko stranog kapitala stoji u UAE, pa su samim tim i odnosi sa najmoćnijim državama i UAE stabilni.

Labud

pre 9 godina

Nikolićeva poseta Emiratima je od izuzetnog značaja za našu zemlju, u to nema sumnje. Moramo razvijati prijateljske odnose i saradnju dveju zemalja, jer samo tako možemo možemo napredovati i razviti se u normalnu državu. Nadam se da ćemo u tome uskoro i uspeti.

maki

pre 9 godina

Ceo region se ubija da privuče njihovu pažnju, a oni sa Srbijom već uveliko sarađuju. Od ove saradnje imamo debelu korist i takve strateške partnere treba negovati.

vlajko.rs

pre 9 godina

UAE je, pored EU i Rusije, najvazniji partner Srbije. Zbog finansijske stabilnosti ove drzave Srbija mora da na jos veci stepen podigne saradnju sa ovom drzavom koja je uzgred vodeća sila arapskog sveta.

CezarMilan

pre 9 godina

Ovo je jedna zdrava saradnja i Srbiji već uveliko pokazatelj da se mora nastaviti. UAE ulaže svoj kapital u Beograd na vodi, a da ne pominjemo ugovor kojim je stvorena ErSrbija, zbog čega nam ceo region zavidi.

Borivoje

pre 9 godina

Pred Srbijom je izvesna buducnost koju moramo da iskoristimo. Srbija kao poljoprivredna zemlja ima potencijala da se ponovo vrati na vrh lestvice po izvozu hrane svuda u svetu. Nas proizvod je pre svega kvalitetan jos da se ulozi u bolju tehnologiju i lako bi osvojili trziste. To arapski svet prepoznaje i spremni su i da uvoze od nas ali i da ulazu u proizvodnju

Marko

pre 9 godina

Pa koliko primećujem prateljstva sa Arapima, kinezima pa i Rusima nam sasvim idu od ruke a uvek naiđemo na neko uslovljavanje kod zapadnih zemalja.

Mary

pre 9 godina

Poseta Saudijskoj Arabiji i Emiratima ce sigurno biti plodotvorna. Postoje velike sanse za izvoz prehrambenih proizvoda na to trziste i dolazak turista iz Arabije u Srbiju.

Ekolog

pre 9 godina

Cinjenica je da su odnosi nasih zemalja u usponu, ali sigurno je da uvek moze vise i bolje. Vazno je da smo dokazali svetu da nasa drzava moze pruziti sigurnost investitoru i povoljnu poslovnu klimu.

bojanilo

pre 9 godina

Očigledno da su odlični lični odnosi premijera Srbije i šeika Muhameda bin Zajeda doveli do jačanja bilaateralnih odnosa dve države. Taj primer pokazuje koliko mogu biti značajni u savremenoj međunarodnoj politici lični odnosi ljudi koji odlučuju o bitnom stvarima

gospojinkaPO

pre 9 godina

Važna poseta, jer je dokazano da Emirati vide Srbiju kao zanimljivo tržište i zemlju s kojom žele da vode razgovore o unapređenju ukupne saradnje dve države, kao i o mogućnostima za investicije njihovih privrednika u Srbiji i potencijalima za povećanje obima robne razmene.

deskoBUuk

pre 9 godina

Osim najvažnijih tema-investiranje u Srbiju, bitno je što će se voditi razgovori i razmotriti šanse za dolazak većeg broja turista iz Saudijske Arabije u Srbiju. Srbija ima i te akko mesta vredna poseta, a svakako bi nam značilo i da urode plodom planirani razgovori o mogućnostima za izvoz srpskih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na tržište Ermirata. Sve u svemu, bitna poseta i još bitnije teme.

Moljci pojeli dugmad

pre 9 godina

Prijateljstvo sa UAE treba maximalno gajiti, odrzavaati i unapredjivati! Svaka prica sa njima je potencijalna investicija!

djole

pre 9 godina

Mozes da prica ko sta hoce ali cinjenica je da je on predsednik u pravom smislu te reci.Ponasa se u skladu sa svojom funkcijom,ne izlazi iz svojih nadleznosti i ne mesa se u sve kao sto su to radili neki bivsi predsednici,a sto je najbitnije Srbiju na najlepsi i najbolji moguci nacin predstavlja svima!

LBJ

pre 9 godina

Ocekujem uspesnu posetu naseg drzavnog vrha. Nadam se da ce predvidjeni razgvori s privrednicima uroditi plodom i da cemo privuci jos neku investiciju.

@Jagoda@

pre 9 godina

Srbiji su investitori preko potrebni, tako da ova poseta može doprineti ojačanju saradnje dveju zemalja i dolazak novih investotora. Posebno je značajno to što će ministar Ljajić razgovasrati o izvozu srpskih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na tržište te zemlje.

Andjela

pre 9 godina

Ovo je prilika da se zahvali na dosadašnjoj pomoći emirata, ali i sklopi neki novi posao jer investicije iz UAE su jako značajne za Srbiju.

SašaGrujić

pre 9 godina

Značaj UAE u Aziji i arapskom svetu ne treba posebno isticati. Ovo je jedinstvena prilika da se Srbija vrati u zemlje sa kojima je do pre dve-tri decenije imala izuzetne političko-ekonomske odnose. Na predsedniku je da intezivira razgovore i da izbori što povoljniji status za privrednike koji bi uspeli da nađu plasman za svoju robu na tržište Emirata.

Dinaa

pre 9 godina

UAE su pokazali svoju dobru volju kupujući našeg gubitnika JAT i svojim ulaganjem a našim zalaganjem je stvorena uspešne kompanija. Ovakva vrsta pomoći je dobrodošla i lepo je što naš politički vrh ima tendenciju da te prijateljske odnose sa UAE i dalje unapređuje.

radoman

pre 9 godina

Premijer i Vlada stvaraju polvoljnu klimu za ulaganja stranih investitora. To znači za narod, nova radna mesta! Ova Vlada zna da radi u interesu svojih građana.

Boro9

pre 9 godina

Saradnju sa Emiratima treba razvijati i to je naša šansa. Tržište na kome možemo postići proboj su temlje Afrike i Azije. Te zemlje dobro pamte SFRJ i to treba da forsiramo i koristimo.

Mili33

pre 9 godina

Emirati su veoma bogata zemlja, i to što žele saradnju sa nama samo govori o tome da se Srbija menja, i da se stvaraju povoljni uslovi za strana ulaganja i investicije! To je od velikog značaja i interesa za ekonomski razvoj naše zemlje!!!

tupson putuje o drzavnom trosku

pre 9 godina

Ej Ljajicu, ajmo u Arapske zemlje; znas da nikada nisam bio tamo. Dragica mi probi glavu, oce i ona da vidi Dubai i neku Budzu arapsku. Kaze najveca zgrada... Sutnuli Vucica pa ako mozes ti neku rec da kazes za nas; znas da nemamo vise para... mora da se prosi...

Cakana

pre 9 godina

Dobra saradnja sa Emiratima mora krenuti daljim jos boljim tokom. Ova predsednikova poseta upravo to ima i za cilj. Oni koji ovo mogu da kritikuju ocigledno ne znaju nista o znacaju medjunarodnih odnosa.

Irina Novi Sad

pre 9 godina

U Srbiji se stvara povoljna atmosfera za strana ulaganja i izvoz, i to treba maksimalno iskoristiti. To je upravo ono što rade predsednik i premijer Srbije. Kao veoma bogata zemlja, Emirati bi mogli biti vrlo znacajni za ekonomski razvoj Srbije.

KUBA

pre 9 godina

Pametno promovisanje nase zemlje u ovako atraktivnoj I uspesnoj drzavi kakvi su Emirati znacajno pogoduje nasoj zemlji u brojnim mogucnostima koje ona pruza. Nadamo se da je ova Nikoliceva poseta u mnogo cemu blagorodna za Srpsku privredu.

SRPKINJA

pre 9 godina

Diplomatsko angazovanje je od velikog znacaja za ekonomski zdrav sistem nase zemlje.Nadamo se d ace investitori iz Emirata pomoci raznim ulaganjima nasu zemlju.Oni imaju novcanih sredtava I moc, a mi imamo radnu snagu,inteligenciju I volju.

PLEONAZAM

pre 9 godina

Momenat obostranog interesa kao i prijateljstva se mora maximalno iskoristiti, tako da je ovo idealna šansa da se podigne srpska ekonomija koja je bila u ponoru proteklih 15-ak godina!

bariton

pre 9 godina

Srbija nije zemlja koja može mnogo da probira, s kim će, na koji način sarađivati. Obzirom u kakvoj smo situaciji, svaka saradnja sa zemljama koje imaju tržište otvoreno za naše proizvode/usluge, može nam samo koristiti. Ne sumnjam da će naši predstavnici raditi u našem interesu, a svaki promet, izvoz, za Srbiju znači samo korak više...sreća pa još uvek imamo šta da ponudimo.

DEKINE - PRINCEZE- MILICA - KSENIJA - LENKA

pre 9 godina

Svakako da prijateljske odnose koji imamo sa UAE, moramo iskoristiti na najbolji moguci naci u sta apsolutno nemam nikakvu sumnju da predsednik Srbije Tomislav Nikolic ce to i uciniti. Naravno da moramo nastaviti na polju uspostavljanja unapredjenja poslovne saradnje, u oblastima od kojih koristi mogu imati obe zemlje, pogotovu mi kojima je svaka pomoc i saradnja dobro dosla. Koliko vidim da postoji interesovanje za nasim proizvodima, kao i zelja da isti budu plasirani na trsiste Emirata, ovo bi mogao biti veliki korak za osvajanje novog trzista, a ujedno i ostvarivanje dobrog profita za nase poljoprivredne proizvodjace, jer imamo mi sta da im ponudimo, a time bi se povecala i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda.

ALEX

pre 9 godina

Abu Dabi je ovaj vikend centar sveta za mnoge značajne i uspešne, poslovne i političke,ljude i grupacije koje jednim delom povezuje i Formula 1,a imati zvaničnu delegaciju na tom skupu može biti isključivo pozitivno i produktivno.Srpsku delegaciju predvodi predsednik Republike i ,sviđalo se to svima ili ne,je ogromna počast.S druge strane,UAE su dosad uložile prilično zdravih investicija i to otkad je Nikolić predsednik pa poziv i ne čudi.

DIJAMANT

pre 9 godina

Abu Dabi je ovaj vikend centar sveta za mnoge značajne i uspešne, poslovne i političke,ljude i grupacije koje jednim delom povezuje i Formula 1,a imati zvaničnu delegaciju na tom skupu može biti isključivo pozitivno i produktivno.Srpsku delegaciju predvodi predsednik Republike i ,sviđalo se to svima ili ne,je ogromna počast.S druge strane,UAE su dosad uložile prilično zdravih investicija i to otkad je Nikolić predsednik pa poziv i ne čudi.

Milomir

pre 9 godina

Ova poseta je sigurno dokaz obostranog zadovoljstva po pitanju dosadašnje saradnje dve zemlje ali i želje za daljim unapređenjem odnosa. To je veoma značajno za našu zemlju jer je reč o jednoj od zemalja koje su najveći svetski investitori. Sigurno da tu ima još puno, puno mogućnosti... podržavam.

Profesorka

pre 9 godina

Ovu posetu predsednika Srbije Emiratima treba iskoristiti da bi se unapredila saradnja dve države kao i da bi se razmortrile mogućnosti za investicije privrednika iz Saudijske Arabije u Srbiji i potencijali za povećanje obima robne razmene.

Gloginja

pre 9 godina

Iskren prijateljski odnos koji gajimo sa arapima nastavlja da nam donosi benefite, ovoga puta nam povećava izvoz prehrambenih proizvoda.

tupson putuje o drzavnom trosku

pre 9 godina

Ej Ljajicu, ajmo u Arapske zemlje; znas da nikada nisam bio tamo. Dragica mi probi glavu, oce i ona da vidi Dubai i neku Budzu arapsku. Kaze najveca zgrada... Sutnuli Vucica pa ako mozes ti neku rec da kazes za nas; znas da nemamo vise para... mora da se prosi...

Higija

pre 9 godina

Tomisav Nikolić i Aleksandar Vučić zaista rade kao pravi tim, i rade na privlačenju stranih investicija. Svaka investicija je dobrodošla u Srbiju, a ovo je još jedan povod da se pred izgradnju Beograda na vodi poseti UAE. Ovo je lepa vest za građane Srbije. Svaka investicija je dobrodošla u Srbiju,i može da smanji ezaposlenost građana Srbije.

djole

pre 9 godina

Mozes da prica ko sta hoce ali cinjenica je da je on predsednik u pravom smislu te reci.Ponasa se u skladu sa svojom funkcijom,ne izlazi iz svojih nadleznosti i ne mesa se u sve kao sto su to radili neki bivsi predsednici,a sto je najbitnije Srbiju na najlepsi i najbolji moguci nacin predstavlja svima!

Todor

pre 9 godina

Vec ugovoreni posao sa UAE u vezi izgradnje Beograda na vodi, je pocetak plodne saradnje izmedju dve drzave koji ce se ovom posetom naseg predsednika i ministra dodatno prosiriti.

beba

pre 9 godina

Za Srbiju je od izuzetnog značaja da diversifikuje svoju ekonomsku saradnju. Činjenica je da je EU naš glavni spoljnotrgovinsski partner koji učestvuje u ukupnoj robnoj razmeni sa 2/3, ali jako su nam potrebne investicije i iz bogatih država kao što je ova naftom bogata arapska država

HanaBb

pre 9 godina

Bitna poseta i radi jačanja saradnje, a i zbog investicija koje u Srbiju dolaze iz Emirata. Srbija je sada prijatelj i sa istokom i sa zapadom i sa bogatim i jakim zemljama kao što su Emirati, te je svakako bitno negovati dobre odnose s onim zemljama koje mogu svojim uticajem i ulagenjem da ekonomski osnaže Srbiju.

Moljci pojeli dugmad

pre 9 godina

Prijateljstvo sa UAE treba maximalno gajiti, odrzavaati i unapredjivati! Svaka prica sa njima je potencijalna investicija!

Andjela

pre 9 godina

Ovo je prilika da se zahvali na dosadašnjoj pomoći emirata, ali i sklopi neki novi posao jer investicije iz UAE su jako značajne za Srbiju.

RodjO

pre 9 godina

Zapadne zemlje u zemljama nesvrstanih traže šansu za svoje širenje. I naša privreda ima šansu i treba da je koristi. Naša vojna industrija ima projekte i treba da se izborimo na tim tržištima. Možemo da ponudimo proizvode istog kvaliteta a jeftinije. Smao nam treba kapital i da obnovimo vojnu industriju i kapacitete.

Dinaa

pre 9 godina

UAE su pokazali svoju dobru volju kupujući našeg gubitnika JAT i svojim ulaganjem a našim zalaganjem je stvorena uspešne kompanija. Ovakva vrsta pomoći je dobrodošla i lepo je što naš politički vrh ima tendenciju da te prijateljske odnose sa UAE i dalje unapređuje.

bojanilo

pre 9 godina

Očigledno da su odlični lični odnosi premijera Srbije i šeika Muhameda bin Zajeda doveli do jačanja bilaateralnih odnosa dve države. Taj primer pokazuje koliko mogu biti značajni u savremenoj međunarodnoj politici lični odnosi ljudi koji odlučuju o bitnom stvarima

gospojinkaPO

pre 9 godina

Važna poseta, jer je dokazano da Emirati vide Srbiju kao zanimljivo tržište i zemlju s kojom žele da vode razgovore o unapređenju ukupne saradnje dve države, kao i o mogućnostima za investicije njihovih privrednika u Srbiji i potencijalima za povećanje obima robne razmene.

deskoBUuk

pre 9 godina

Osim najvažnijih tema-investiranje u Srbiju, bitno je što će se voditi razgovori i razmotriti šanse za dolazak većeg broja turista iz Saudijske Arabije u Srbiju. Srbija ima i te akko mesta vredna poseta, a svakako bi nam značilo i da urode plodom planirani razgovori o mogućnostima za izvoz srpskih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na tržište Ermirata. Sve u svemu, bitna poseta i još bitnije teme.

tatatatira

pre 9 godina

bitno je da se putuje i da se prica kako smo mi pogodna zemlja za investicije samo tako neko ce i ulagati sedenje kod kuce nikom dobra donelo nije

LBJ

pre 9 godina

Ocekujem uspesnu posetu naseg drzavnog vrha. Nadam se da ce predvidjeni razgvori s privrednicima uroditi plodom i da cemo privuci jos neku investiciju.

barbika

pre 9 godina

Sigurna sam da ce i ovoga puta biti neka dobra invasticija u nasu zemlju.Sto se tice formule 1,tu ce biti svetski dzet-set a u neformalnim razgovorima se svakako vise postigne.Ova poseta je bitna i da se izmedju ostalog privucu turisti iz Emirata.Srbija svakako ima mesta koja su dobra za posetiti.

Boro9

pre 9 godina

Saradnju sa Emiratima treba razvijati i to je naša šansa. Tržište na kome možemo postići proboj su temlje Afrike i Azije. Te zemlje dobro pamte SFRJ i to treba da forsiramo i koristimo.

CezarMilan

pre 9 godina

Ovo je jedna zdrava saradnja i Srbiji već uveliko pokazatelj da se mora nastaviti. UAE ulaže svoj kapital u Beograd na vodi, a da ne pominjemo ugovor kojim je stvorena ErSrbija, zbog čega nam ceo region zavidi.

maki

pre 9 godina

Ceo region se ubija da privuče njihovu pažnju, a oni sa Srbijom već uveliko sarađuju. Od ove saradnje imamo debelu korist i takve strateške partnere treba negovati.

Marko

pre 9 godina

Pa koliko primećujem prateljstva sa Arapima, kinezima pa i Rusima nam sasvim idu od ruke a uvek naiđemo na neko uslovljavanje kod zapadnih zemalja.

@Jagoda@

pre 9 godina

Srbiji su investitori preko potrebni, tako da ova poseta može doprineti ojačanju saradnje dveju zemalja i dolazak novih investotora. Posebno je značajno to što će ministar Ljajić razgovasrati o izvozu srpskih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na tržište te zemlje.

wolf

pre 9 godina

LuLu Hipermarket" sa svojih 110 maloprodajnih i velikoprodajnih objekataširom UAE idealan je poslovni partner za naše kompanije u prehrambenom sekotru kao što su: Karneks, Bambi, Swis Lion, Soko-štark ...
Ova poseta Emiratima Tomislava Nikolića i Rasima Ljaića je u pravo vreme.
Treba pomoći sa najvišeg državnog vrha da se ugovori proizvodnja i ulaganje u naše kompanije za narednu poljoprivrednu sezonu.

britka

pre 9 godina

Trenutno su dobri odnosi sa UAE najbolje što je moglo da nam se desi. To je strateški dobro, ne samo zbog ekonomskie koristi koju Srbija ostvaruje ovom saradnjom, već i zbog činjenice koliko stranog kapitala stoji u UAE, pa su samim tim i odnosi sa najmoćnijim državama i UAE stabilni.

dobri

pre 9 godina

UAE su i više nego zainteresovani da ulažu kapital u Srbiju, a svaki vid investicije nam je dobrodošao. Na taj način, razvija se i zainteresovanost kod drugih stranih investitora, što je odlična stvar za Srbiju.

Margareta

pre 9 godina

Treba ceniti ispruženu ruku prijateljstva i mogućnosti koje nam se otvaraju kroz saradnju sa UAE. Ovo nisu turističke posete i „dangubljenje“, kao što smo to navikli od Tadića i njegove svite, ovi ljudi rade svoj posao punom parom i najbolje što mogu.

11482

pre 9 godina

Saradnju sa UAE smo već imali i pokazala se kao uspešna,svaki nastavak i unapredjenje saradnje,kao i očuvanje tradicionalnog prijateljstva,donosi dobrobit Srbiji i mogućnosti oporavka privrede.

kafica

pre 9 godina

Ova poseta moze da da samo pozitivne rezultate po nas...toga su svesni i oni koji zbijaju sale i omalovazavaju NIkolica.Verovatno zato tako i pisu,bolece ih jos jedan uspeh u nizu...

radoman

pre 9 godina

Premijer i Vlada stvaraju polvoljnu klimu za ulaganja stranih investitora. To znači za narod, nova radna mesta! Ova Vlada zna da radi u interesu svojih građana.

SašaGrujić

pre 9 godina

Značaj UAE u Aziji i arapskom svetu ne treba posebno isticati. Ovo je jedinstvena prilika da se Srbija vrati u zemlje sa kojima je do pre dve-tri decenije imala izuzetne političko-ekonomske odnose. Na predsedniku je da intezivira razgovore i da izbori što povoljniji status za privrednike koji bi uspeli da nađu plasman za svoju robu na tržište Emirata.

Kafica

pre 9 godina

Oko jedne stvari se svi mozemo sloziti, a to je da su nam potrebne strane investicije i ulaganja u nasu privredu, zato trebamo podrzati svaki pokusaj pomocije nase zemlje i svaki pokusaj dovodjenja stranih investitora.

Mirjana 36

pre 9 godina

Srbija ima šta da ponudi i izveze, samo to treba prezentovati i uraditi. Ova Vlada je na dobrom putu da privlaci sve vise stranih investitora i da se proizvodi iz nase zemlje plasiraju na sve vise stranih trzista.

Ekolog

pre 9 godina

Cinjenica je da su odnosi nasih zemalja u usponu, ali sigurno je da uvek moze vise i bolje. Vazno je da smo dokazali svetu da nasa drzava moze pruziti sigurnost investitoru i povoljnu poslovnu klimu.

Labud

pre 9 godina

Nikolićeva poseta Emiratima je od izuzetnog značaja za našu zemlju, u to nema sumnje. Moramo razvijati prijateljske odnose i saradnju dveju zemalja, jer samo tako možemo možemo napredovati i razviti se u normalnu državu. Nadam se da ćemo u tome uskoro i uspeti.

RasTerš

pre 9 godina

Svaka radna i prijateljska poseta stranim državama predstavlja još jednu šansu za dogovor o ulaganju stranih investitora u našu zemlju, kao i proširenje robne razmene. Za razliku od prethodne vlade gde je Tadić išao u posete da se manekeniše, Nikolić isključivo svoje posete koristi kako bi uradio nešto dobro za svoju državu i narod, naravno u domenu ovlašćenje predsednika Srbije.

Branislava K.

pre 9 godina

Treba odrzavati sto bolje i cvrsce veze sa Emiratima jer su razvijena i bogata zemlja koja Srbiji moze da pomogne unapredjenjem ekonomskih odnosa izmedju dve zemlje.

Davidoff

pre 9 godina

U Srbiji se stvara povoljna investiciona klima, i to treba maksimalno iskoristiti, i privući sve zainteresovane strane investitore! To je upravo ono što rade predsednik Nikolić i premijer Vučić! A Emirati su veoma bogata zemlja, i njihova ulaganja bi bila poželjna za Srbiju!

Cakana

pre 9 godina

Dobra saradnja sa Emiratima mora krenuti daljim jos boljim tokom. Ova predsednikova poseta upravo to ima i za cilj. Oni koji ovo mogu da kritikuju ocigledno ne znaju nista o znacaju medjunarodnih odnosa.

Vatromet

pre 9 godina

Srbiji je potrebna saradnja sa svim zemljama sveta i ta saradnja treba da bude u obostranom interesu.Srbija od Emirata ce imati puno koristi kroz razne projekte.

Mili33

pre 9 godina

Emirati su veoma bogata zemlja, i to što žele saradnju sa nama samo govori o tome da se Srbija menja, i da se stvaraju povoljni uslovi za strana ulaganja i investicije! To je od velikog značaja i interesa za ekonomski razvoj naše zemlje!!!

Ivon@

pre 9 godina

Ovo je odlicna prilika da Srbija iskoristi tradicionalno dobre odnose sa Emiratima i unapredi ekonomsku saradnju dve zemlje. Od toga ce nasa zemlja imati visestruke koristi.

Borivoje

pre 9 godina

Pred Srbijom je izvesna buducnost koju moramo da iskoristimo. Srbija kao poljoprivredna zemlja ima potencijala da se ponovo vrati na vrh lestvice po izvozu hrane svuda u svetu. Nas proizvod je pre svega kvalitetan jos da se ulozi u bolju tehnologiju i lako bi osvojili trziste. To arapski svet prepoznaje i spremni su i da uvoze od nas ali i da ulazu u proizvodnju

Mary

pre 9 godina

Poseta Saudijskoj Arabiji i Emiratima ce sigurno biti plodotvorna. Postoje velike sanse za izvoz prehrambenih proizvoda na to trziste i dolazak turista iz Arabije u Srbiju.

vlajko.rs

pre 9 godina

UAE je, pored EU i Rusije, najvazniji partner Srbije. Zbog finansijske stabilnosti ove drzave Srbija mora da na jos veci stepen podigne saradnju sa ovom drzavom koja je uzgred vodeća sila arapskog sveta.

SRPKINJA

pre 9 godina

Diplomatsko angazovanje je od velikog znacaja za ekonomski zdrav sistem nase zemlje.Nadamo se d ace investitori iz Emirata pomoci raznim ulaganjima nasu zemlju.Oni imaju novcanih sredtava I moc, a mi imamo radnu snagu,inteligenciju I volju.

PLEONAZAM

pre 9 godina

Momenat obostranog interesa kao i prijateljstva se mora maximalno iskoristiti, tako da je ovo idealna šansa da se podigne srpska ekonomija koja je bila u ponoru proteklih 15-ak godina!

ALEX

pre 9 godina

Abu Dabi je ovaj vikend centar sveta za mnoge značajne i uspešne, poslovne i političke,ljude i grupacije koje jednim delom povezuje i Formula 1,a imati zvaničnu delegaciju na tom skupu može biti isključivo pozitivno i produktivno.Srpsku delegaciju predvodi predsednik Republike i ,sviđalo se to svima ili ne,je ogromna počast.S druge strane,UAE su dosad uložile prilično zdravih investicija i to otkad je Nikolić predsednik pa poziv i ne čudi.

KUBA

pre 9 godina

Pametno promovisanje nase zemlje u ovako atraktivnoj I uspesnoj drzavi kakvi su Emirati znacajno pogoduje nasoj zemlji u brojnim mogucnostima koje ona pruza. Nadamo se da je ova Nikoliceva poseta u mnogo cemu blagorodna za Srpsku privredu.

Irina Novi Sad

pre 9 godina

U Srbiji se stvara povoljna atmosfera za strana ulaganja i izvoz, i to treba maksimalno iskoristiti. To je upravo ono što rade predsednik i premijer Srbije. Kao veoma bogata zemlja, Emirati bi mogli biti vrlo znacajni za ekonomski razvoj Srbije.

bariton

pre 9 godina

Srbija nije zemlja koja može mnogo da probira, s kim će, na koji način sarađivati. Obzirom u kakvoj smo situaciji, svaka saradnja sa zemljama koje imaju tržište otvoreno za naše proizvode/usluge, može nam samo koristiti. Ne sumnjam da će naši predstavnici raditi u našem interesu, a svaki promet, izvoz, za Srbiju znači samo korak više...sreća pa još uvek imamo šta da ponudimo.

DIJAMANT

pre 9 godina

Abu Dabi je ovaj vikend centar sveta za mnoge značajne i uspešne, poslovne i političke,ljude i grupacije koje jednim delom povezuje i Formula 1,a imati zvaničnu delegaciju na tom skupu može biti isključivo pozitivno i produktivno.Srpsku delegaciju predvodi predsednik Republike i ,sviđalo se to svima ili ne,je ogromna počast.S druge strane,UAE su dosad uložile prilično zdravih investicija i to otkad je Nikolić predsednik pa poziv i ne čudi.

Milomir

pre 9 godina

Ova poseta je sigurno dokaz obostranog zadovoljstva po pitanju dosadašnje saradnje dve zemlje ali i želje za daljim unapređenjem odnosa. To je veoma značajno za našu zemlju jer je reč o jednoj od zemalja koje su najveći svetski investitori. Sigurno da tu ima još puno, puno mogućnosti... podržavam.

Profesorka

pre 9 godina

Ovu posetu predsednika Srbije Emiratima treba iskoristiti da bi se unapredila saradnja dve države kao i da bi se razmortrile mogućnosti za investicije privrednika iz Saudijske Arabije u Srbiji i potencijali za povećanje obima robne razmene.

Gloginja

pre 9 godina

Iskren prijateljski odnos koji gajimo sa arapima nastavlja da nam donosi benefite, ovoga puta nam povećava izvoz prehrambenih proizvoda.

DEKINE - PRINCEZE- MILICA - KSENIJA - LENKA

pre 9 godina

Svakako da prijateljske odnose koji imamo sa UAE, moramo iskoristiti na najbolji moguci naci u sta apsolutno nemam nikakvu sumnju da predsednik Srbije Tomislav Nikolic ce to i uciniti. Naravno da moramo nastaviti na polju uspostavljanja unapredjenja poslovne saradnje, u oblastima od kojih koristi mogu imati obe zemlje, pogotovu mi kojima je svaka pomoc i saradnja dobro dosla. Koliko vidim da postoji interesovanje za nasim proizvodima, kao i zelja da isti budu plasirani na trsiste Emirata, ovo bi mogao biti veliki korak za osvajanje novog trzista, a ujedno i ostvarivanje dobrog profita za nase poljoprivredne proizvodjace, jer imamo mi sta da im ponudimo, a time bi se povecala i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda.