Uhapšeni Hamasovci zbog atentata

Pripadnici Hamasa uhapšeni su na Zapadnoj obali koji su planirali da izvrše atentat na izraelskog ministra inostranih poslova Avigdora Libermana.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

08:16

Default images

Izraelska bezbednosna agencija - Šin Bet navodi da su uhapšeni Ibrahim el-Zir, Ziad el-Zir i Adnas Cabih iz sela Harmala na Zapadnoj obali u blizini Nokdima u operaciji agencije, vojske i policije, prenela je agencija AFP.

U saopštenju se navodi da su trojica osumnjičenih u pritvoru prikupljali visokopoverljive podatke o ministarovom konvoju i njegovom kretanju do i iz njegove kuće u Nokdimu na Zapadnoj obali i pokušali da nabavi RPG bacač s kojim bi ciljali na njegovo vozilo.

Šin Bet navodi da je tokom julsko-avgustovskog rata u Gazi, Ibrahim el-Zir "počeo da formuliše plan za izvođenje napada na konvoj ministra inostranih poslova s namerom da se pošalje poruka Izraelu koja bi dovela do prekida rata u Gazi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: