SRS: Bez uslova, Šešelj će govoriti

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je za B92 da će Vojislav Šešelj biti pušten na privremenu slobodu bez uslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2014.

19:42

Default images

On je istakao da je predsednik SRS u telefonskom razgovoru rekao da je obavešten usmeno o odluci da je pušten na prviremenu slobodu.

“Kako nam je Šešelj preneo, nikakvi uslovi za njegovo puštanje na slobodu ne postoje što on tumači kao ispunjavanje svih njegovih zahteva koje je ranije postavljao Haškom tribunalu“, rekao je Šarović.

Haški tribunal je u obrazloženju odluke o privremenom puštanju naveo da se uslovi nalaze u tajnom aneksu.

“Šešelj se vraća kao što je i otišao u Hag, kao slobodan čovek i mi ćemo mu prirediti veličanstven doček, na kojem će se on sigurno obratiti građanima Srbije“, istakao je Šarović.

Šarović je istakao da ne može da precizira tačan datum Šešeljevog povratka u Srbiju jer procedura može da traje i nekoliko dana.

“Šešelj je zadovoljan što nema uslova, a što se tiče povratka u Hag na nastavak suđenja, on će to sigurno učiniti jer nikada ne bi propustio takvo zadovoljstvo“, zaključio je Šarović.

Haški tribunal je u četvrtak doneo odluku o privremenom puštanju Vojislava Šešelja na slobodu, nakon što su dan ranije iz Vlade Srbije stigle garancije.

Krasić: Pitanje dana kada će Šešelj doći

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj po odluci Haškog tribunala biće pušten na privremenu slobodu i doći će uskoro u Srbiju, rekao je funkcioner SRS Zoran Krasić.

Krasić je rekao da je "pitanje dana kad će Šešelj biti u Beogradu", navodeći da ne može da precizira, zbog procedura Haškog tribunala, da li će to biti sutra ili narednih dana.

"On je dobio nalog da se zbog lošeg zdravstvenog stanja pušta na privremenu slobodu", rekao je Krasić, objasnivši da od procedura vlada Holandije i Srbije zavisi kada će lider radikala biti u Beogradu.

Mirčić: Sutra poznat datum dolaska Šešelja

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je da će sutra biti poznat datum kada će se lider radikala Vojislav Šeselj vratiti u Srbiju,

On očekuje da će već naredne subote u Beogradu biti održan miting sa koga će se on obratiti građanima.

Mirčić je rekao da je sudsko veće Haškog tibunala donelo odluku o bezuslovnom puštanju Šešelja, te da je Šešelj dobio tekst te odluke.

Očekujemo da će cela procedura biti obavljena u narednih nekoliko dana, rekao je Mirčić i dodao da je za očekivati da lider SRS ubrzo dođe u Srbiju.

Njegova stranačka koleginica Vjerica Radeta napisala je na tviteru da Šešelja očekuje u ponedeljak u Beogradu.

"Da se u Srbiji živi bolje Šešelja bi dočekali kao veliku žrtvu, pošto živimo jadno i bedno on će biti jedina nada i slamka spasa da se izvade iz močvare u koju su nas galopirajuće uveli (premijer Srbije) Aleksandar Vučić i (predsednik Srbije) Tomislav Nikolić", kazao je Mirčić.

Mirčić je naveo da očekuje spontano okljupljanje simpatizera SRS povodom dolaska predsednika SRS u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: