Verske zajednice traže registraciju

Lideri i pripradnici šest verskih zajednica na Kosovu ponovili su apel da im se omogući da se registruju kao legalni entiteti, saopštio je OEBS.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

11:52

Default images

Osim toga, pripradnici islamske, srpske pravoslavne, katoličke, protestantske, evangelističke i jevrejske zajednice traže vraćanje imovine, kao i da im se regulišu finansije.

Apel je upućen na 2. godišnjoj konferenciji Međuverski dijalog u Prištini, koju organizuje Misija OEBS na Kosovu, u cilju promovisanja verske i međuetničke tolerancije i pomaganja verskim zajednicama da formulišu zajedničke stavove o pitanjima od zajedničkog interesa.

"Ja ponovo pohvaljujem verske lidere zbog njihove spremnosti i nastojanja da doprinesu verskoj i međuetničkoj toleranciji na Kosovu i sarađuju u jačanju kulture poverenja i međusobnog poštovanja", izjavio je šef misije OEBS na Kosovu, ambasador Žan-Klod Šlumberger.

"Zahtev koji su prošle godine uputili kosovskim institucijama da izmene i poboljšaju pravni okvir o slobodi religija treba tretirati kao prioritet", rekao je on, stoji u saopštenju.

Šlumberger je rekao da će OEBS nastaviti da podržava inicijative koje promovišu toleranciju i doprinose poboljšanju položaja verskih i drugih zajednica koje žive na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: