Borba za Kobane, evakuisana deca

Džihadisti Islamske države ušli su danas u sirijski grad Kobane na granici s Turskom i upustili se u ulične borbe s kurdskim braniocima, prenosi AFP.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2014.

20:13

Default images

"Ulične borbe u gradu su počele i vode se prvi put u oblastima na istočnom ulazu u Kobane", rekao je direktor Sirijske opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu Rami Abdel Rahman.

Agencija Rojters javila je nešto ranije da je više od 2.000 sirijskih Kurda, među njima žena i dece, danas evakuisano iz Kobanea, a da pripadnici ID napreduju ka centru.

Već više od tri sedmice sirijski Kurdi vode teške borbe s džihadistima Islamske države, koja nastoji da osvoji granični grad Kobane, pošto je prethodno zauzela velike delove Sirije i Iraka.

Džihadisti Islamske države (ID) su danas istakli svoju zastavu na jednoj zgradi u istočnom delu Kobanea, strateški važnog sirijskog grada na granici s Turskom, objavio je ranije danas Rojters, a potvrdio i jedan zvaničnik turske vojske.

U Kobaneu se od sredine septembra vode teške borbe između kurdskih snaga i pripadnika ID za kontrolu nad tim gradom, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: