Džihadisti prete odmazdom

Front "Al Nosra" - sirijski ogranak Al Kaide, zapretio je u subotu odmazdom "širom sveta" zemljama uključenim u koaliciju protiv Islamske države.

Izvor: B92

Subota, 27.09.2014.

23:47

Default images

"Te države su izvršile užasno zlodelo koje ih je stavilo na spisak meta snaga džihadista u svetu", upozorio je Abu Firas Al Suri, portparol "Al Nosre".

Koalicija na čelu sa SAD i njihovi arapski saveznici od 23. septembra iz vazduha napadaju položaje vojske ekstremističke organizacije Islamska država u Siriji, ali i Fronta "Al Nosra" - grupe džihadista koju je Vašington klasifikovao kao terorističku organizaciju. "Al Nosra" je u tim napadima izgubila 57 boraca.

"Mi smo u dugom ratu... Ovaj rat se neće završiti za nekoliko meseci ili za godinu dana, ili za nekoliko godina, može trajati decenijama", rekao je on u video-snimku na sajtu "YouTube".

"Mi smo u stanju da se odupremo", rekao je portparol, dodajući da "rat nije usmeren protiv Al Nosre, nego protiv islama".

On je za arapske zemlje koje učestvuju u bombardovanju rekao da su se stavile "na stranu ugnjetača i nevernika" i upozorio ih da će to "imati posledice".

SAD su objavile da su u utorak u Siriji pogodile uporište opasne grupe pod nazivom "Korasan", ali stručnjaci i pobunjenici kažu da su to u stvari džihadisti Fronta "Al Nosra" koji se na strani pobunjenika bore protiv vojske sirijskog režima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: