Obama: SAD jaka uprkos izazovima

Američko rukovodstvo je jako kao i uvek uprkos mnoštvu izazova.

Izvor: B92

Subota, 27.09.2014.

14:27

Default images

Od borbe za iskorenjivanje ekstremista Islamske Države do smrtonosne epidemije ebole i napora u borbi protiv klimatskih promena, rekao je predsednik Barak Obama u svom nedeljnom obraćanju naciji.

"Američko rukovodstvo je konstanta u neizvesnom svetu. Ove nedelje smo mobilisali svet da se suprotstavi nekim od naših najhitnijih izazova". rekao je Obama u svom nedeljnom obraćanju, a prenosi AFP.

"Amerika predvodi svet u borbi za poniženje i na kraju uništenje terorističke grupe poznate kao ISIL", dodao je Obama.

Obamini komentari su usledili nakon što je jedan visoki zvaničnik američke odbrane izjavio da su SAD angažovane u kontinuiranim napadima na pripadnike Islamske Države.

Osvrćući se na situaciju u Ukrajini, Obama je obećao "podršku narodu Ukrajine u razvijanju demokratije i ekonomije" zajedno sa saveznicima.

Obama je rekao da "Amerika predvodi borbu" za suzbijanje brzog širenja ebole od koje je u Zapadnoj Africi već umrlo oko 3.000 ljudi.

Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Senegal su pojačale napore u suzbijanju ebole.

Po pitanju klimatskih promena, Obama je rekao da su SAD "angažovale više partnera i saveznika nego ikad da se suprotstave sve većoj opasnosti od klimatskih promena pre nego što bude suviše kasno".

On je istakao da se Americi u borbi protiv klimatskih promena pridružilo 120 država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: