Četvrtak, 25.09.2014.

09:42

Provalnik u sobi guvernerke NBS

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković imala je bliski susret s provalnikom u hotelskoj sobi u Miločeru, ali nema više zvaničnih informacija o tom incidentu.

Izvor: B92, Blic

Default images

Tabakovićeva je za novi "Nedeljnik" ispričala detalje događaja i dodala da je "čudno i zabrinjavajuće to što se desilo, kao i to što informacija nema u javnosti".

Kako je navela, incident se dogodio prošlog četvrtka tokom ekonomskog foruma, obaveštene su i srpska i crnogorska policija, a mediji dodaju da se događaj tretira kao krivično delo krađa u pokušaju.

Na pitanja novinara o tom događaju Tabakovićeva danas nije želela da govori u Skupštini Srbije, gde je predstavila izveštaj o radu NBS u 2013. godini. Ipak, neke detalje je otkrila medijima.

Kako navodi "Blic", u Upravi policije Crne Gore potvrđeno je da je Tabakovićeva doživela "neprijatnost" u hotelu "Maestral" tokom ekonomskog foruma, a događaj se tretira kao delo krađa u pokušaju.

List "Blic" dodaje da je o svemu obaveštena i srpska policija i da je istraga u toku, što su prenele i "Novosti", koje dodaju da su im u crnogorskoj policiji rekli da je "najverovatnije reč o slučajnom upadu lopova u sobu guvernerke Jorgovanke Tabaković, a ne o namernom pljačkanju".

Povodom slučaja se oglasila i NBS, koja je potvrdila da je do događaja došlo i da su prilikom provale odneti lekovi Jorgovanke Tabaković.

"Ne želeći da bilo koga sprečavamo da radi svoj posao, ni novinare, ni nadležne organe, možemo jedino da kažemo da mi svoj posao nastavljamo da radimo kao i do sada, a da otkrivanje počinilaca, motiva i namere incidenta u Miločeru prepuštamo nadležnim organima Srbije koji rade svoj posao u saradnji sa državnim organima Crne Gore", ističe se u saopštenju Centralne banke.
Kako prenosi novi "Nedeljnik", provalnik je primećen kako je preturao po neseseru u kome se nalaze lekovi guvernerke NBS, a prema informacijama tog lista, incident se dogodio u ranim jutarnjim časovima, između 4.50h i 5.12h.

Iako danas nije govorila o incidentu, Tabakovićeva je za taj list opisala detalje i izjavila da je, kada se probudila, primetila provalnika, koji je potom mirno izašao iz sobe. List navodi da je on izašao kroz terasu, iako je soba na četvrtom spratu.

"Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni ajped, ni pasoš, ni novčanik iz torbe... ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe sa lekovima za srce. Nije nepoznato da sam ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako pijem lekove upravo iz tog nesesera", rekla je Jorgovanka Tabaković za "Nedeljnik".

Ona je rekla da ne želi da prejudicira o motivima i ciljevima provalnika, ali dodaje da ima poverenja u nadležne organe Srbije i Crne Gore i da će sačekati da vidi šta će oni preduzeti.

"Ja ću nastaviti da radim svoj posao kao i do sada. Svesna sam da mnogima odgovara da budem u stanju straha. Ali sam ja poslednja osoba na svetu kojoj strah, sebičnost i pohlepa oblikuju ponašanje. Moja deca su uznemirena, zabrinuta. Najmanje što je moglo da mi se desi je infarkt na licu mesta", kazala je Jorgovanka Tabaković za novi broj "Nedeljnika".

Na pitanje da li ona možda sumnja na atentat, Jorgovanka Tabaković za "Nedeljnik" kaže: "Možda su hteli da egzekucija liči na prirodnu smrt. Infarktom od stresa ili zamenjenim lekovima. Ne znam. Možda."

U medijskim izveštajima ima i oprečnih podataka, tako se u "Novostima" navodi da se provala dogodila tokom pauze za osveženje, kao i da je provalnik rekao Tabakovićevoj da ne zove policiju dok on ne izađe iz hotela, dok "Nedeljnik" navodi da se sve dogodilo u ranim jutarnjim časovima i da nije bilo verbalne komunikacije između Tabakovićeve i provalnika.

Takođe, "Novosti" kažu da nisu dobile komentar iz kabineta guvernera NBS.

Podgoričke "Vijesti" navode da inspektori istražuju eventualnu i povezanost osoblja hotela s pokušajem krađe.

Na "Miločerskom razvojnom forumu", između ostalih, učestvovao je i premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: