Španski sveštenik u teškom stanju

Stariji španski sveštenik koji je zaražen virusom ebole i prebačen iz Sijera Leonea u Španiju nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

10:20

Default images

Neće primiti eksperimentalni lek "zmapp" pošto su svetske zalihe iscrpljene, saopštile su zdravstvene vlasti u Madridu.

Manuel Garsija Vijeho (69) prebačen je rano jutros u madridsku bolnicu "Karlos III" nakon što je vraćen u zemlju iz Sijera Leonea, prenosi Rojters.

"Pacijent je u teškom dehidriranom stanju i ugroženi su mu bubrezi i jetra", rekao je Fransisko Arnalič, načelnik sektora za internu medicinu u toj bolnici.

Opaki virus ebole, praćen hemoragičnom groznicom, zarazio je najmanje 5.357 ljudi, od kojih 2.630 sa smrtnim ishodom, u Zapadnoj Africi od marta meseca, a najviše u Sijera Leoneu, Gvineji i Liberiji, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije.

Madridske vlasti navode da eksperimentalni lek, koji je upotrebljen za lečenje dva američka humanitarna radnika i jedne britanske medicinske sestre, koji su se svi oporavili, više nije dostupan.

Garsija je drugi španski sveštenik koji je vraćen kući pošto se zarazio ebolom u Zapadnoj Africi, posle Migela Paharesa, koji je prošlog meseca prebačen iz Liberije u Španiju i koji je primio "zmapp", ali je preminuo nekoliko dana kasnije, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: