Obnova okoline Donjeg Milanovca

Pripadnici Vojske Srbije počeli su rekonstrukciju terena u okolini Donjeg Milanovca koji je pretrpeo štetu u ovogodišnjim poplavama.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

21:57

Default images

U korito se vraća Kazanski potok, a popravlja se i put u prigradskom naselju. Radove je posetio ministar odbrane Bratislav Gašić.

“Na zahtev Privremenog organa opštine Majdanpek, koji je podnet pre mesec i po dana, Vojska Srbije je od jutros, u osam sati, prisutna ovde, gde će raditi na sređivanju poteza od više od tri kilometra puta koji je uništen u poplavama", objasnio je Gašić.

On je poručio da se srpski vojnici nalaze na usluzi građanima Srbije da, kako je rekao, zajedno s njima, vrate stanje u normalu, poručivši da je za angažovanje Vojske Srbije potrebno da opštinske vlasti takav zahtev podnestu jer "mi ne možemo da se angažujemo sami po sebi, već moramo da dobijemo zahtev opštinskih struktura i da nam oni kažu šta je to što treba da se radi".

"Čujem da ovde ima i dece koja idu u školu, a koja nisu mogla da odu na svoj prvi radni dan u školi i da ga provedu kao i ostala deca. Žao mi je zbog toga, ali bili smo angažovani i u Krupnju, Bajinoj Bašti, Obrenovcu, kao i svuda širom Srbije, zbog čega nismo mogli da ranije ovde da pošaljemo naše inženjerske jedinice", podsetio je Gašić.

Na rekonstrukciji puta i korita potoka angažovani su pripadnici 3. brigade Kopnene vojske, koji će, posle Kazanskog potoka, raditi i na sanaciji štete od poplava na još tri lokacije u opštini Majdanpek - sela Rudna glava, Topolnica i Kopana glavica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: