Skupština se izjašnjava o Sertiću

Poslanici Narodne skupštine Srbije u sredu će razmatrati predlog da predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić preuzme funkciju ministra privrede.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

23:55

Default images

Dugogodišnji privrednik iz Novog Sada i diplomirani menadžer na to mesto bi trebalo da stigne posle ostavke Dušana Vujovića, koji je preuzeo poziciju ministra finansija nakon odlaska Lazara Krstića.

Posle ostavke Vujovića, premijer Aleksandar Vučić imao je rok od dve nedelje da predloži novog ministra.

Naime, prema Zakonu o Vladi, premijer je dužan da Skupštini Srbije predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika. Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra.

Željko Sertić je na dužnosti predsednika Privredne komore Srbije od marta prošle godine. Od 2010. direktor je preduzeća "Konrad" (visokogradnja, završni radovi u građevinarstvu, uređenje enterijera).

U periodu od 2006. do 2010. godine bio je direktor preduzeća "Foreks" iz Beograda (proizvodnja, unutrašnja trgovina i spoljnotrgovinski poslovi), od 2000-2006 izvršni direktor firme "Magma".

Bio je suosnivač preduzeća "Gotrex" iz Beča, kao i "Gotra" iz Novog Sada. Član je SNS, borda direktora Evrokomore, a bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Rođen je u Sečnju 1967. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu.

Novi ministar privrede, prema najavi iz Vlada, biće zadužen za dobar plan za oživljavanje privrede, privrednici od njega očekuju da "ih i dalje razume", dok ekonomski eksperti misle da bi ministar privrede trebalo da ima veće iskustvo u investiranju.

Sertić je rekao da će kao ministar privrede raditi u najboljem interesu srpske privrede i države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: