UKR: Vladine snage zauzele Lugansk

Savet za nacionalnu bezbednost Ukrajine saopštio je da su vladine trupe posle dva dana uličnih borbi preuzele kontrolu nad većim delom Luganska.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

18:30

Default images

Ukrajinski mediji objavili su da je u grad ušla kolona ruske vojne tehnike bez oznaka, kao i 1.200 vojnika u "zelenim uniformama" ne navodeći više detalja.

“Vladine snage sada kontrolišu značajan deo grada“, rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Andrej Lisenko, prenela je agencija AP.

U Lugansku je proglašeno stanje humanitarne katastrofe, jer u gradu već 18 dana nema vode i struje, a telefonske veze su prekinute.

Rusija je prošle nedelje poslala humanitarni konvoj pomoći stanovništvu Luganska, ali ukrajinske vlasti nisu dozvolile da kamioni pređu granicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: