Vulin: Roditelji najodgovorniji

Za probleme u "Svetolazarevom pravoslavnom omladinskom kampu" nadležna su sva ministarstva, a pre svega MUP koji će prvi proveriti da li je bilo kršenja zakona.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 06.08.2014.

11:50

Default images

To je rekao ministar Aleksandar Vulin.

On je novinarima u Senjskom Rudniku rekao da njegovo ministarstvo brine o dečjim pravima kroz rad socijalnih centara i da će o tom kampu razgovarati s roditeljima dece koja su tamo bila.

"Na prvom mestu je odgovornost roditelja. Ne može niko da vam uzme dete, jer vi ste dete negde odveli, zbog čega sada treba razgovarati s roditeljima da bi se videlo šta se zapravo desilo", rekao je Vulin.

On je naveo da roditelji treba da odgovore na pitanje da li podržavaju to da deca vežbaju s oružjem.

Mediji su pre nekoliko dana objavili snimak dece, među kojima neke mlađe od 10 godina, kako tokom boravka u kampu na Kučajskim planinama iznad Despotovca pucaju iz replika "kalašnjikova". Kamp je organizovala nekanonska "Istinski pravoslavna crkva".

Policija je saopštila da je pokrenuta istraga, a predstavnici SPC su osudili, kako su naveli, tu skandaloznu zloupotrebu dece, rekavši da je to pitanje za državne organe.

Gojkovićeva: Nedopustivo da se deca tako zloupotrebljavaju

Predsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za prava deteta Maja Gojković najoštrije osuđuje postupke odgovornih lica u kampu na Kučajevskim planinama, čijim propustom je došlo do grubog kršenja prava dece u tom kampu, saopšteno je danas iz parlamenta.

Predsednica Skupštine traži od nadležnih organa da utvrde istinu o dešavanjima u spornom kampu, gde su deca koristila replike automatskog oružja i da odgovorne kazne, posebno imajući u vidu to da je Srbija ratifikovala Konvenciju Ujedinjenih nacija o pravima deteta.

"Smatram da je nedopustivo da se deca na taj način zloupotrebljavaju i očekujem što hitniju reakciju nadležnih organa", istakla je Gojkovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: