Dodik: Dejtonska ili nikakva BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će se Bosna i Hercegovina ili vratiti na izvorna, dejtonska ovlašćenja, ili će nestati.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

16:59

Default images

"Dejtonska ili nikakva BiH", poručio je Dodik, navodeći da je to okvir njegovog političkog delovanja.

On je ponovo optužio pojedine državne institucije da utiču na razvoj Republike Srpske, navodeći da su one, insistirajući na "iracionalnim rešenjima", blokirale "Južni tok", izgradnju auto-puta i Termoelektrane "Stanari".

"Sve to govori da nam je BiH prepreka za ekonomski razvoj i izaćićemo s preciznim planom kako izaći iz toga", naglasio je Dodik.

Dodik koji je i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), danas se sastao s predsednikom koalicionog Demokratskog narodnog saveza (DNS), Markom Pavićem.

Dodik je kazao da je vladajuća koalicija ispunila sve ciljeve koje je sebi postavila dolaskom na vlast, 2006. godine, te da "prelazi u drugu fazu".

Ocenio je da je zaustavljena derogacija RS i prenos nadležnosti s entiteta na nivo BiH, da je vraćen subjektivitet RS koja se "razvija na najbolji mogući način".

"Danas niko ne spori značajnu poziciju RS u svim političkim procesima u BiH", kazao je Dodik.

Zajedništvo stranaka u vladajućoj koaliciji neće biti dovedeno u pitanje ni posle oktobarskih izbora - poruka je sa sastanka Dodika i Pavića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: