Ponedeljak, 04.08.2014.

15:40

DS napustio sednicu zbog uvreda

Poslanici Demokratske stranke napustili su sednicu parlamenta na kojoj se raspravlja o izboru novog ministra finansija zbog uvreda izrečenih na njihov račun.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Šef poslaničke grupe Borislav Stefanović je rekao da su demokrate odlučile da kada god se prizemne reči upute članovima DS, ta stranka napusti zasedanje.

Žučna višečasovna rasprava kulminirala je kada je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić reagujući na Stefanovićevo rekao da među poslanicima SNS ima i "doktora medicine, koji bi mogli da pomognu Stefanoviću".

"O prethodnim rečima Stefanovića nisam stručan da se izjašnjavam, ali u poslaničkoj grupi od 136 poslanika ima i stručnih ljudi”. “Siguran sam da će Dragana Barišić sa zadovoljstvom time pozabaviti, zamoliću je da to bude bez naknade, da to bude iz dobrih kolegijalnih odnosa, a s obzirom na njenu specijalizaciju iz neuropsihijatrije", rekao je Babić.

Stefanović je potom upozorio da takve situacije ne treba da se tolerišu ukazujući na, kako je rekao, najgrublje kršenje poslovnika.

“Babić govori o koleginici koja treba mene da leči i ako mu sada ne izreknete opomenu, DS će napustiti sednicu Skupštine Srbije”, rekao je Stefanović predsedavajućem Konstantinu Arsenoviću.

"Ja sam upozorio narodnog poslanika i rekao da nije korektno. Je l' ćete biti nešto zadovoljniji ako izreknem opomenu? Sigurno je da nećete...”, rekao je Arsenović, posle čega je Stefanović napustio zasedanje i obratio se novinarima.

Demokrate će se vratiti da glasaju protiv izbora bivšeg ministra privrede Dušana Vujovića na mesto ministra finansija, kako su rekli, bez obzira na njegovu biografiju.

"Ovo poslednje je bilo nešto najgore moguće što može da se kaže, a na neki način je implicirano da nama u genima nije da nešto uradimo kako treba, i na kraju je preterao Zoran Babić do te mere da je rekao da će njegova koleginica, koja je doktorka, mene da izleči besplatno”, rekao je Stefanović novinarima nakon što je napustio salu u kojoj se odvijala rasprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: