Dačić u Njujorku o poplavama

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas i sutra učestvuje na zasedanju Ekonomsko-socijalnog saveta UN (ECOSOC) u Njujorku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2014.

11:58

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, njegovo učešće na zasedanju ECOSOC-a je izuzetna prilika da se u sedištu UN u Njujorku najšira međunarodna zajednica upozna sa razmerama štete od majskih poplava u Srbiji i da se članice UN pozovu na predstojeću donatorsku konferenciju u Briselu.

Zasedanje Ekonomsko-socijalnog saveta, najznačajnijeg organa UN u ekonomskoj, socijalnoj i oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, obuhvatiće ministarski sastanak političkog foruma na visokom nivou o održivom razvoju, i godišnji ministarski sastanak.

Srbija je 2013. godine izabrana za članicu ECOSOC-a, za trogodišnji period 2014-2016, s mogućnošću reizbora, dodaje Ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: