Subota, 05.07.2014.

20:10

Akcija pripreme kuća za sanaciju

Udruženje brigadira "Akcijaš" iz Novog Sada, uputilo pedeset članova u selo Jamena u Sremu, kako bi pružili pomoć meštanima u akciji skidanja maltera sa zidova.

Izvor: Beta

Default images

Radove je obišla i Grupa za pomoć i obnovu Jamene koju je osnovala Pokrajinska vlada, kako bi aktivno pratila situaciju u sanaciji poplavom pogodjenih područja u Vojvodini.

Kako se navodi u saopštenju Grupe nakon obilaska terena, današnji radovi u Jameni pripremiće poslednjih 20 domova za njihovu rekonstrukciju i obnovu.

Koordinator grupe za pomoć Jameni Nebojša Malenković rekao je novinarima da je Pokrajinska vlada do sada uspela u ovoj opštini da pomogne sanaciju medjuregionalnog puta prema graničnom prelazu sa Republikom Srpskom u iznosu od 2,6 miliona dinara, da je Jameni donirala prehrambene proizvode, hranu za stoku i pomoć iz robnih rezervi.

Malenković je naveo da je Pokrajinska vlada svakodnevno angažovana na organizaciji i koordinaciji aktivnosti koje će gradjanima Jamene omogućiti da što pre nastave normalan život u svom mestu.

"Udruženje gradjana 'Akcijaš' će pomoći u pripremama za predstojeću sanaciju domova u Jameni. Prioritet u aktivnostima Pokrajinske vlade jeste potpuna sanacija štete i nastavak pružanja neophodne pomoći stanovništvu", rekao je Malenković.

U selu Jamena ukupno je 139 kuća pretrpelo štete, a od ovog broja 12 njih je bilo za rušenje, i moraće biti ponovo izgradjene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

15 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: