Čepurin: Tri koraka pružanja pomoći

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin potvrdio da će predstavnici njegove zemlje sutra učestvovati na donatorskoj konferenciji u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

12:53

Default images

"Učestvovaćemo na donatorskoj konferenciji, a postoji nekoliko koraka za pružanje pomoći", rekao je on tokom obilaska Šapca sa načelnikom generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem. Čepurin je obišao pripadnike ruskog Ministarstva za vanredne situacije koji su angažovani na odbrani šabačke opštine od poplava.

On je objasnio da prvi korak podrazumeva brzo reagovanje i smanjenje broja žrtava. Ruski ambasador je rekao da je na tom planu ispoljena hrabrost i domaćih i međunarodnh spasilaca.

Posle toga dolazi drugi korak - pružanje humanitarne pomoći, jer je veliki broj ljudi napustio svoje kuće. "Njima će biti potrebna ta pomoć da se vrate u normalan život i zato ćemo se truditi da isto (kao na prvom koraku) doprinesemo", rekao je ambasador.

On je naveo i da treći korak u pružanju pomoći predstavlja "renoviranje bukvalno svega što je bilo srušeno", naglasivši da je toga u Srbiji bilo mnogo.

Čepurin je, uz napomenu da je za realizaciju tog zadatka potrebno mnogo meseci, naglasio da je "bitno što je Srbija pružila pomoć onima koji su stradali". "Naravno, ima potrebe da i međunarodna zajednica pruži", rekao je Čepurin.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost - danas, sutra i prekosutra, a Čepurin je u ime ruskog rukovodstva izrazio saučešće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: