Iz Makedonije stiže 75 specijalaca

Makedonska vlada odlučila da uputi 75 specijalaca MUP-a i Vojske Makedonije obučenih za spasavanje u vodi, kao pomoć Srbiji i BiH u borbi protiv poplava.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

15:31

Default images

U prvoj interventnoj fazi makedonska vlada će poslati u Srbiju i BiH i 45 pumpi za ispumpavanje vode, 35 agregata, devet čamaca, 3.000 ćebadi i lekove.

Pomoć će Srbiji i Bosni i Hercegovini proslediti makedonska Direkcija za zaštitu i spasavanje, a u isto vreme gradjani Makedonije su pozvani da doniraju sredstva i učestvuju u prikupljanju pomoći koja će biti prosledjena ugroženim područjima u tim zemljama.

Makedonski mediji su javili i da je oko 150 mladih iz Kumanova, koji su se okupili preko Fejsbuk grupe "Pomoć za nastradale u Srbiji", od sinoć u Beogradu da bi ponudili svoju pomoć u borbi protiv poplava.

Skoplje poslalo 10.000 vreća Beogradu

Skoplje je uputilo 10.000 vreća za odbranu od poplava, navodi se u saopštenju gradonacelnika tog grada Koče Trajanovskog.

Trajanovski je, navodi se, pozvao telefonom gradonačelnika Beograda Sinišu Malog i preneo podršku Skoplja Beogradu u borbi protiv posledica poplava.

Trajanovski je obavestio gradonačelnika Beograda da je Skoplje uputilo deset hiljada vreća za odbranu od poplava, navodi se.

Ranije danas gradonačelnik Beograda je, izmedju ostalog, naveo da su glavnom gradu neophodne vreće za pesak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: