Italija donirala 200.000 evra

U Srbiji vanredno stanje. Iz Italije stižu čamci za spašavanje i 200 hiljada evra humanitarne pomoći.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

18:08

Default images

Italija daje 4 čamca za spašavanje i 200.000 evra humanitarne pomoći narodu Srbije ugroženom u poplavama koje su izazvane obilnim kišama poslednjih dana u regionu.

Ovu odluku Generalne direkcije za kooperaciju italijanskog ministarstva spoljnih poslova Italije saopštio je italijanski ambasador u Beogradu Đuzepe Manco, kao hitan odgovor italijanske vlade na apele koje Srbija upućuje međunarodnoj zajednici.

"Stojimo uz srpski narod, a naročito uz one ljude u Srbiji koji danas pate usled jako teških, vanrednih uslova i njihovih posledica. Odluka naše vlade potvrđuje veliko prijateljstvo i solidarnost koji spajaju Italiju i Srbiju", rekao je ambasador Manco koji je danas, zajedno sa službenicima ambasade, u jednom od zbirnih centara predao pomoć u vidu neophodnih sredstava kupljenih dobrovoljnim prilozima personala ambasade.

Čamci će biti dopremljeni u Srbiju avionom humanitarnog svetskog programa za hranu, letom iz Brindizija, dok će pomoć od 200.000 evra biti uplaćena na račun Crvenog krsta Srbije, koji će potom nabaviti najneophodnije artikle za ugrožene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: